Pixabay

Pet znakova koji pokazuju da nešto nije u redu s mobitelom

Živimo u vremenu kada je funkcioniranje bez mobitela gotovo nezamislivo. Jednima je on vezan uz posao, drugi ga upotrebljavaju za fotografiranje i snimanje putovanja, dok ga većina koristi kao sredstvo komunikacije s obitelji i prijateljima.

Primijetite li neke od ovih “simptoma” na vašem mobitelu, možda je vrijeme da ga zamijenite novim:

1. Baterija traje sve kraće

Ako vam je mobitel više na punjaču nego bez njega, bateriji je vjerojatno iscurilo vrijeme.
Iako ste bili na servisu, možda i kupili novu bateriju, ali već dva do tri sata nakon skidanja s punjača vaš mobitel je na dvadesetak ili manje posto, vrijeme je za promjenu.

2. Zaslon je razbijen ili slabije reagira

Ako vaš mobitel ne reagira na prvu kad dodirnete zaslon u želji da otvorite aplikaciju ili dođete do nekog broja u imeniku, možda imate problem sa zaslonom. Ako je još k tomu razbijen, a više nije pod garancijom, ne isplati vam ga se popravljati.

3. Nedovoljno prostora za fotografije ili video materijale

Do prije samo nekoliko godina 16 GB nam je bilo dovoljno za sve dokumente, fotografije i video materijale, no danas mnogima to nije dovoljno. Novije generacije mobitela nude u startu 32 ili 64 GB, što znači da nećete morati brisati uspomene s putovanja, druženja s prijateljima i obitelji pa čak niti dokumente za posao.

4. Slabije čujete ljude koje zovete

Ako ste sve glasniji kad s nekime razgovarate ili usred prenošenja važne informacije nekoliko puta ponavljate jedno te isto, vjerojatno vaš mobitel ima problem s mikrofonom ili slušalicom. Ne želite li da baš cijeli svijet zna s kime pričate i o čemu.

5. Vaš omiljeni brend mobitela je na sniženju

Danas su sve traženije kvalitetniji digitalni fotoaparati te selfie kamera. Ovisno o modelu koji imaju 32, odnosno, 64 GB interne memorije za pohranjivanje svih važnih dokumenata, fotografija ili video zapisa, memorija je nužna i za svakodnevno korištenje omiljenih aplikacija ili društvenih mreža.

Komentiraj