Požar na planini Kamešnici iznad Sinja aktivan je i u petak, a u njegovu gašenju sudjeluje 70-tak gasitelja s deset vatrogasnih vozila, kojima pomaže i kopnena vojska te pet protupožarnih zrakoplova – dva kanadera i tri airtractora.

“Povremeno se na požarištu pojavljuje vatra i izdimljavanja te se s helikopterom prevoze gasitelji i spremnici vode za gašenje na nepristupačne dijelove Kamešnice”, rekli su u Županijskom vatrogasnom operativnom centru Split.

U požaru gori borova šuma i nisko raslinje, a naselja i stambeni objekti nisu ugroženi.

Iz Ministarstva obrane su priopćili kako požar na Kamešnici gase dva kanadera i pet Airtractora, dok dva helikoptera prevoze vatrogasce do požarišta i dopremaju spremnike vode za gašenje.

U gašenju je angažirano i 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a njih 24 pomaže u gašenju požara na Dinari.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su sudjelovale u gašenju 193 požara (69 u Šibensko-kninskoj, 65 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, tri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Ostvarile su više od 1630 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 47.600 tona vode te prevezeno 219 vatrogasca i vojnika, kao i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Komentiraj