Marko Mrkonjic/PIXSELL

Pet osoba optuženo zbog krijumčarenja marihuane iz BiH u Hrvatsku

Državno odvjetništvo BiH podiglo je optužnicu protiv pet osoba, među kojima su i dva policijska službenika, zbog krijumčarenje većih količina marihuane iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, priopćeno je u nedjelju.

Državni odvjetnik u odjelu za organizirani i gospodarski kriminal te korupciju podigao je optužnicu protiv Sulejmana Beriše i Mersudina Meškovića dvojice policajaca Republike Srpske te Saše Pešića, Mirka Ateljevića i Dragana Šarenca jer su tijekom 2014. i 2015. na području Trebinja u BiH i Dubrovnika u Hrvatskoj krijumčarili, prevozili, kupovali i prodavali marihuanu.

Beriša je kao organizator kriminalne skupine, zajedno s Meškovićem kao aktivni policijski službenici MUP-a Republike Srpske, stupao u kontakt i u više navrata se sastajao na području Trebinja i Hrvatske s kupcem droge iz Dubrovnika i s njim se dogovarao o nabavci i isporuci droge.

Kako se navodi u priopćenju državnog odvjetništva BiH drogu su u Hrvatsku optuženi pripadnici policije prevozili u osobnim vozilima zlorabeći svoju poziciju te poznanstvo s kolegama iz granične policije.

Tijekom travnja 2015. prilikom nove isporuke droge optuženog Meškovića su hrvatski granični policajci na graničnom prijelazu pretresli i pronašli približno dva kilograma skunka.

Komentiraj