Pet hrvatskih filmova na festivalu u Sofiji

Pet hrvatskih naslova prikazat će se u ljetnom dijelu Međunarodnoga filmskog festivala u Sofiji, objavio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

U regionalnoj  konkurenciji prikazat će se hrvatski filmovi “Glas”, “Otac”, “Šavovi” i “Bog postoji, njeno ime je Petrunija”, a “Bosonogi car” bit će prikazan 6. srpnja nakon dodjele nagrada.

Hrvatski film “Glas” Ognjena Sviličića te hrvatske manjinske koprodukcije “Otac” Srdana Golubovića (hrvatski producenti su Lana Matić i Boris T. Matić, Propeler film), “Šavovi” Miroslava Terzića (hrvatska koproducenta je Zdenka Gold, Spiritus movens) te “Bog postoji, njeno ime je Petrunija” Teone Strugar Mitevske (hrvatska koproducentica je Zdenka Gold, Spiritus movens), bit će prikazani u programu Balkan Competition, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Festival se trebao održati u ožujku, no odgođen je zbog koronakrize pa su organizatori odlučili podijeliti festival na dva dijela – ljetni i jesenski. U ljetnom dijelu projekcije filmova iz natjecateljskih programa (Balkan Competition, International Competition, Documentary Competition, Bulgarian Short Film Competition) održava se online te na otvorenim prostorima i u kinodvorani Cinema House u Sofiji.

Hrvatska manjinska koprodukcija “Bosonogi car” Jessice Woodworth i Petera Brosensa (hrvatski koproducenti su Lana Matić i Boris T. Matić, Propeler film) prikazuje se 6. srpnja, nakon svečane dodjele nagrada.

Tijekom ljetnoga dijela festivala prikazat će se 88 naslova koji su dostupni na digitalnoj festivalskoj platformi u periodu od 24 dana (do 19. srpnja), a namijenjeni su isključivo gledateljima s adresom u Bugarskoj.

Jesenski dio festivala održat će se u rujnu i listopadu, a sastojat će se od filmova iz nacionalnih natjecateljskih programa te drugih naslova koji nisu prikazivani u ljetnome dijelu.

Komentiraj