Pet Hrvata i nijedan Brazilac odigrali sve minute, Brozović istrčao 22 km više od Marquinhosa

Brazil će u četvrtinu finala Svjetskog prvenstva i utakmicu protiv Hrvatske u petak ući s jednom prednosti – glavni će im igrači sigurno u startu biti manje umorni od hrvatskih. Ne radi se samo o činjenici da su Brazilci u osmini finala igrali 90 u odnosu na 120 minuta hrvatskih reprezentativaca, nego i stoga što je brazilski izbornik Tite imao toliko komfornu situaciju da je u četiri utakmice u igri koristio svih 26 igrača koje je pozvao u Katar.

Zlatko Dalić je bio u potpuno suprotnoj situaciji pa je koristio ukupno samo 18 igrača od koji su petorica odigrali sve minute: Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol i Brozović su na terenu proveli 390 minuta – ne računajući sudačke nadoknade vremena. Perišić je odigrao 372 minute, Modrić 365, Kovačić 354… Ivušić, Grbić, Stanišić, Šutalo, Vida, Erlić, Jakić i Sučić nisu ulazili u igru.

S druge strane, nijedan Brazilac nije odigrao maksimalan broj minuta, daleko najviše na terenu bio je Marquinhos, tri pune utakmice plus 36 minuta protiv Kameruna, ukupno 306 minuta – čak osam hrvatskih igrača proveli su više vremena u igri. Dodat ćemo da je Neymar ukupno igrao tek 160 minuta (79 plus 81) u dvije utakmice, Raphinha 261 minutu u četiri utakmice, Richarlison 242 minute u tri utakmice…

Gledano po broju utakmica, Marquinhos i Raphinha tri su puta bili u prvom sastavu Brazila i jednom ušli s klupe, Rodrygo je jednom bio u prvom sastavu a tri puta je ušao s klupe. Kod Hrvata devet je istih igrača bilo u prvih 11 u sve četiri utakmice, Livaja ima po dva starta i ulaska s klupe, Majer i Pašalić četiri ulaska s klupe.

I statističke brojke govore koliko je veća bila potrošnja hrvatskih u odnosu na brazilske igrače. Najviše kod Hrvata pretrčao je, naravno, Marcelo Brozović s 56.2 kilometra u četiri utakmice. Brazilce pak predvodi Marquinhos s 34.4 ukupno pretrčanih kilometara, čak 22 manje od Brozovića. Ivan Perišić je istrčao 249 sprintova, Brazilce po broju sprinteva predvodi Raphinha s 230.

Komentiraj