EPA/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Peskov hvali Trumpa

Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov ocijenio je u nedjelju površnima i šizofrenima tvrdnje o nekompetentnosti američkog predsjednika Donalda Trumpa, koje su se u nekim medijima pojavile nakon njegova susreta s Putinom na summitu G20 u Hamburgu.

“Nisam bio na tom razgovoru, ali koliko sam razumio dojmove našega predsjednika, Trump je političar koji vlada ekspertnim znanjima, vrlo je uporan i vješt u upravljanju činjenicama”, rekao je Peskov za TV kanal Rossia 1.

Po njegovim riječima, optužbe o nekompetentnosti u nizu područja na Trumpov račun nisu utemeljene, primjerice ona da je početnik.

Predsjednici Rusije i SAD-a Putin i Trump prvi puta su se sastali u petak na summitu G20. Dva su predsjednika razgovarala o krizama u Ukrajini i Siriji, cyber sigurnosti, načinima unapređenja odnosa dviju zemalja, te o medijskim spekulacijama o navodnoj upletenosti Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u.

Nakon sastanka neki mediji su se obrušili na Trumpa. Tako je njemački Die Welt ustvrdio da je “profesor Putin nokautirao svojega još ‘zelenog’ protivnika”, a Los Angeles Times kritizirao je Trumpa, navodeći da je na susretu s Putinom pokazao nedovoljnu ustrajnost.

Komentiraj