PERUTNINA PTUJ Sljedivost do potrošača i domaća proizvodnja

Perutnina Ptuj

Svakodnevno naglašavamo da su moguće vrlo velike razlike u kvaliteti hrane.

Moderan potrošač danas je bolje informiran i svjestan važnosti uravnotežene prehrane, ali to se često ne primjenjuje u praksi prilikom kupovine. Agrarni ekonomisti ističu da se okoliš jako promijenio tijekom posljednjih dvadeset godina, ali ipak, kao potrošači, još uvijek imamo osjećaj da je sve što se pojavljuje na polici dobro za nas.

Masovna proizvodnja je usmjerena na smanjenje troškova, osobito na račun ulaznih sirovina i korištenje zamjenskih sirovina, agresivnih tehnoloških procesa i mnogih aditiva i pojačivača okusa, puno masti, vode i zraka.

Prenosimo vam piopćenje Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec:

Od većine regionalnih i globalnih konkurenata Perutnina Ptuj se razlikuje 110-godišnjom tradicijom kao ključem poslovanja agro-prehrambenog poduzeća. Desetljećima je uspjela održati snažnu prepoznatljivost i kvalitetu proizvoda. Kao pionir u svom području, tvrtka je uvela prije nekoliko godina sljedivost do potrošača. Sljedivost je mogućnost kontrole i praćenja uzgoja i proizvodnjete plasmana mesa peradi od matičnog jata do finalnog proizvoda.

Sistem KSS (kvaliteta, sigurnost, sljedivost) je jamstvo je da su svi proizvodi robnih marki Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec zdravi, sigurni i kvalitetni. Domicilni reprodukcijski lanac, koji je u Hrvatskoj uspostavljen već dugi niz godina, jamstvo je potrošačima da svakodnevno kupuju ne samo ukusne i hranjive pileće proizvode, već da su oni produkt domaće proizvodnje.

Poštujući sljedivost, u svakom trenutku treba biti moguće odrediti osobu koja je dostavila sirovinu za proizvodnju prehrambenih proizvoda, proizvodnju krmne smjese za piliće ili bilo koju drugu sirovinu namijenjenu upotrebi ili za koju se očekuje da će biti korištena za proizvodnju finalnog produkta. Svi proizvodi, koji se u Čakovcu proizvode u integriranom sistemu KSS, plod su domaćih radnika, domaćih kooperanata i domaćih sirovina.

Svim svojim uzgajivačima Perutnini Ptuj – Pipo Čakovec isporučuje krmnu smjesu koja je proizvedena u vlastitim postrojenjima i koja je bez životinjskih bjelančevina.

“Smjesa je potpuno prirodni proizvod koji se sastoji od raznih žitarica: od kukuruza, pšenice, soje kao proteinske komponente, dodaje se mast kao energiju i mineralno-vitaminske mješavine, tako da sačinjava kompletan sastav koji je neophodan za uspješni rast i zdravlje pilića u objektima. To su čisti prirodni spojevi bez dodataka hormonima i stimulirajućih antibiotika”, rekao je Slavko Visenjak, direktor proizvodnje u Perutnini Ptuj – Pipo Čakovec.

Tvrtka svojim uzgajivačima, osim navedenog, u samom procesu uzgoja daje usluge tehnološke službe za kooperativni uzgoj i veterinarske usluge”, piše u objavi za javnost.

Komentiraj