Peruško i Weber izvijestili premijera Plenkovića o situaciji u Fortenovi

Premijer Andrej Plenković primio je u petak u Banskim dvorima glavnog izvršnog direktora i člana Upravnog odbora Fortenova grupe Fabrisa Peruška i zamjenicu glavnog izvršnog direktora i glavnu operativnu direktoricu Irenu Weber, koji su ga izvijestili o situaciji u kompaniji.

Uz predsjednika Vlade na sastanku je sudjelovao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, navodi se u priopćenju Vlade.

Tijekom sastanka predstavnici Fortenova grupe izvijestili su o situaciji u kompaniji i refinanciranju Ugovora o zajmu s prednosti namirenja (“SPFA”) od 8. lipnja 2017. godine koje su odobrili Upravni odbori Glavna skupština društva.

Refinanciranje predvodi HPS Investment Partners. Ono će se provesti kroz izdavanje četverogodišnje obveznice u iznosu do 1,2 milijarde eura uz kamatu od 7,3 posto, plus EURIBOR uz donju granicu od 1 posto.

Ranije u petak Fortenova grupa izvijestila je da je više od 80 posto imatelja depozitarnih potvrda glasalo za novo financiranje koje predvodi američki investicijski fond HPS Investment Partners. “Imatelji depozitarnih potvrda kompanije Fortenova Group STAK Stichting, danas su na Glavnoj skupštini održanoj u Amsterdamu s više od 80 posto glasova glasali u korist novog aranžmana za financiranje Fortenova grupe, kojemu je svrha refinancirati Ugovor o financiranju s prvenstvom naplate od 8. lipnja 2017. godine”, stoji u njihovom priopćenju.

Na sastanku u Vladi istaknuto je da to refinanciranje predstavlja drugu fazu u poslovanju Fortenova grupe, nakon uspješno provedenog postupka izvanredne uprave, koje će osigurati srednjoročnu financijsku stabilnost pod prihvatljivim uvjetima.

Kompanija posluje uspješno te je procijenjena dobit iz operativnog poslovanja ključnih operativnih kompanija Fortenova grupe viša za pet posto

Komentiraj