HINA/ Edvard ŠUŠAK

Peruško i Weber danas u Vladi

U srijedu je u Košarkaškom centru Dražen Petrović izglasana nagodba u Agrokoru, a o njoj će se danas pričato i u Banskim dvorima, gdje stižu izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber. Oni će premijera Andreja PLenkovića izvijestiti o postizanju nagodbe.

Podsjetimo, najučer održanom ročištu u Ciboni za nagodbu u Agrokoru glasali su vjerovnici s 27,08 milijardi kuna tražbina od ukupnog iznosa od 33,75 milijardi kuna. Za nagodbu su glasovali vjerovnici s 80,2 posto ukupnih tražbina. Peruško je sinoć za Novu TV rekao da će vjerovnici po nagodbi sudjelovati u daljnjem procesu kao što su sudjelovali i dosad. Dodao je i kako je u nagodbi dogovoreno da će Agrokor opstati kao jedan koncern, ali da se ta strategija u budućnosti može i mijenjati. Peruško kaže kako će postojati tri vertikale, maloprodaja, proizvodnja hrane i poljoprivreda. Na pitanje tko će platiti štete u slučaju sudske tužbe Adrisa protiv Agrokora, država ili Agrokor, Peruško je rekao da “ne bi prejudicirao”.

HINA/ Daniel KASAP

Maksim Poletajev iz Sberbanka za RTL je izjavio kako je glavni zadatak te banke bio vratiti kredit nakon što postanu vlasnici 40 posto Agrokora. Dodao je kako su se s Amerikancima, koji postaju drugi najveći suvlasnik, već dogovorili oko upravljanja i poslovnih poteza. S obzirom da je nagodba tek izglasana, Poletaev tvrdi kako prije nje Sberbank nije razmišljao o novoj upravi. “Koncentrirali smo se na nagodbu s vjerovnicima, a pitanje uprave će doći kasnije. Tu bih izrazio veliku zahvalnost hrvatskim potrošačima, klijentima Agrokora i Konzuma, koji su bez obzira na situaciju, bez obzira na sve što je poduzimala vlada, ostali vjerni i kupovali u koncernu”, rekao je Poletaev.

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Komentiraj