Izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor Fabris Periško i članovi Privremenog vjerovničkog vijeća danas su dali izjave za medije vezane uz tijek procesa postizanja nagodbe.

“Radi se na dovršetku teksta nagodbe, kojeg ćemo objaviti sljedećega tjedna”, rekao je na početku Peruško, uz kojeg su na konferenciji Irena Weber, Marica Vidaković te predstavnici ruskih banaka i Knightheada.

“Kriza je iza nas, stabilizacija poslovanja i likvidnost društva – danas imamo na primjeru slučaja Agrokor. U samom smo finišu, on je relativno dobro završio kako je mogao završiti, da se nije riješila sistemska kriza”, kazala je Vidaković.

Andrew Shannahan iz Knighthead fonda kazao je kako će kreditori Agrokora postati njegovi vlasnici nakon završetak procesa.

Peruško je kazao kako su osporavanja tražbina trenutno veliki problem koji usporava proces postizanja nagodbe. “Cijelom procesu ne pomaže psihoza koja se stvara u javnosti. To usporava sami tijek procesa. Što se tiče samog procesa – veliki problem su osporavanja tražbina.Stvara se mišljenje da je nepostojanje stalnog vjerovničkog vijeća problem što nije točno jer zakon omogućava da nagodbu donesemo uz privremeno vjerovničko vijeće”, rekao  je Peruško i dodao da svi vjerovnici imaju svoje predstavnike u vijeću.

Dodao je kako bi nagodba na sud mogla doći sredinom lipnja.

Upitana hoće li odlazak Dalić utjecati na nagodbu, Marica Vidaković kazala je kako ona dijeli politički i poslovni aspekt te da je ono što se događa na političkoj sceni totalno neprihvatljivo. “Politika je trebala prestati sa svojim utjecajem donošenjem zakona”, odgovorila je Vidaković i poručila kako je Dalić učinila puno toga za proces postizanja nagodbe.

Komentiraj