Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško u ponedjeljak je gostovao u RTL Direktu, gdje je rekao kako je sve spremn za ročište koje će se u srijedu održati u Ciboni.

“Veliki broj vjerovnika dat će svoje punomoći pa će njihov broj biti nešto manji. Očekuje se broj vjerovnika od tri tisuće, ali imamo i veliki broj malih vjerovnika pa broj neće biti tako velik”, rekao je Peruško. Za prihvaćanje nagodbe, kaže, dovoljn je 67 posto glasova.

“S obzirom na to da je postotak tako visok, uvijek postoji rizik da se određena grupa vjerovnika ne pojavi i ne glasa. Svaki broj je bitan i zato pozivam vjerovnike da se pojave u srijedu na ročištu i da glasaju za nagodbu kako bi mogli završiti sve”, objasnio je Peruško, te dodao da ako nagodba ne prođe, otvara se stečaj.

“Zakon predviđa ako nagodba ne prođe, budući da je rok na kraju, tada izvanredni povjerenik otvara stečaj. Imamo rok do 10. 7. da se pokrene stečaj za svih 77 društava u sastavu Agrokora. Vjerujemo da ćemo s nagodbom proći pa napominjem da je vrlo bitno da vjerovnici dođu, pošalju punomoći preko odvjetnika i da se glasa za nagodbu”, rekao je Peruško.

Komentiraj