Peršec: “Pacijentima Intenzivističkog centra KB Dubrava ništa ne nedostaje”

Voditeljica Intenzivističkog centra Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu Jasminka Peršec izjavila je za N1 kako pacijentima tog bolničkog odjela, na kojemu se liječi 28 bolesnika, “ništa ne nedostaje”.

Komentirajući današnje anonimno pismo iz KB Dubrava, u kojemu se tvrdi kako nedostaje hrane i lijekova, Peršec je kazala kako joj je “žao što takvi medijski napisi ocrnjuju rad” bolnice. “Možda je neki mladi liječnik ili liječnica u trenutku iscrpljivanja, stresa ili umora napisao o pismo. Žao mi je što je izašlo u medije. Nadam se da će unutarnji nadzor bolnice vidjeti što se dogodilo”, kazala je Peršec.

Beroš zbog potresnog pisma liječnice u KB Dubrava poslao inspekciju

Kazala je kako je “porast dolaska pacijenata u bolnicu drastičan, eksponencijalan”. “Velika smo kuća i navikli smo zbrinjavati velik broj pacijenata, ali ovo je u kratkom vremenu uistinu veliki broj”, kazala je Peršec.

Istakla je kako pacijentima u Intenzivističkom centru ne manjkaju ni lijekovi, ni infuzije, ni prehrana, kao ni išta drugo. “Moguće je da se preskoči obrok ili zakasni, ali, ako je to najveći problem… Loše je, naravno, ako se to dogodi mnogo puta, ali lijekovi i infuzije ne manjkaju”, kazala je.

Na pitanje je li praksa u takvim bolničkim uvjetima da pacijenti budu bez odjeće, odgovorila je kako “u svakoj jedinici intenzivne medicine i u Hrvatskoj i u svijetu pacijenti nemaju odjeću, jer ih cijelo vrijeme treba monitorirati”.

Komentiraj