Pero Ćorić, zastupnik HSP-a Ante Starčević, koji je u saborske klupe stigao zahvaljujući političkom dogovoru s HDZ-om, jučer je rekao da njegova stranka neće tvoriti koaliciju zajedno sa SDSS-om.
“Nikakvu Vlada s Miloradom Pupovcem i SDSS-om nećemo podržati. To ne dolazi u obzir. Ne samo SDSS-om, nego i SDP-om i HNS-om. Nikada one koju su pripadali bivšoj nesposobnoj i nekršćanskoj vlasti. Ja smatram Pupovca etnosrbinom, a program njegove stranke je zločinački. Jedno “S” koje su dodali u svoje ime… To su oni koji su nas ubijali, meni spalili dvije kuće”, pričao je Ćorić.

No, HDZ, koji je ujedno i glavna stranka koalicije te jedini razlog zašto Ćorić i Tepeš sjede u Saboru, ima drugačije planove. Naime, sinoć u emsiji otvoreno HDZ-ov Franjo Lucić rekao je kako u HDZ-u računaju na podršku svih ljudi dobre volje, pa tako i SDSS-a i HSP-a AS.

“Svakako računamo na sve ljude dobre volje, a onda i na njih. Oni razumiju gospodarski program, nikome nije stalo do novih izbora”, rekao je Lucić.

Lucić je kasnije u emisiji dodatno objasnio moguću suradnju SDSS-a i HSP AS-a unutar koalicije pod vodstvom HDZ-a.

“Nacionalni interes je glavni, na sve se treba zaboraviti. HSP AS će sam shvatiti jer su im najvažniji nacionalni interesi. Oni su prepoznali ekonomsku strategiju. Zamislite da Ilčić ima svoj program, Špika svoj. Pa mi smo se ujedinili oko jednog programa, a to je HDZ-ov program. Njihov program je sljubljen s programom HDZ-a, zato i jesmo Domoljubna koalicija”, objašnjavao je Lucić dodavši da se HDZ ne boji izbora, ali ne žele ići na izbore.

Pupovac za nove izbore

Taj isti Franjo Lucić jučer je tijekom dana rekao kako HDZ već ima većinu u Saboru te da će je predstaviti danas.

HDZ očito računa na manjince iz SDSS-a ili se barem nada njihovoj podršci. No, Milorad Pupovac misli drugačije.

“TO SU nečiji spinovi i izmišljotine koje se ponavljaju već posljednjih 15 godina. Potpredsjedničko mjesto u Vladi nije stvar nikakvih pregovora u vlasti, niti se o tome uopće pregovara”, rekao je za Index Milorad Pupovac komentirajući špekulacije o preslagivanjima prema kojima bi on i Radimir Čačić mogli biti potpredsjednici Vlade.

“Najbolje za Hrvatsku bi bili novi izbori, a ne preslagivanje. No, nismo mi oni koji o tome odlučuju, to će odlučiti oni koji imaju puno veće moći nego mi”, dodao je Pupovac.

Komentiraj