Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar upozorio je u srijedu u Saboru na razna poskupljanja, rekavši kako je težak život hrvatskih građana, a za govornicu je došao s vijencom češnjaka protiv, kako je kazao, “pijenja krvi hrvatskom narodu”, a zastupnik Miro Kovač (HDZ)  Pernarov je istup nazvao šarlatanstvom i stramoćenjem Hrvatskog sabora.

“Poskupljenje vode, struje, povećanje PDV-a, porez na mobitele…. Ljudima je teško živjeti. …Ovo je očito zadnje s čim se hrvatski narod može obračunati protiv HDZ-a jer očito drugih instrumenata nema”, ustvrdio je Pernar nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba držeči u ruci vijenac češnjaka koji je dobio od jedne sugrađanske.

“Nadam se da će politika pijenja krvi hrvatskom narodu i mučenja vlastitiog naroda prestati “, dodao je i ostavio češnjak za govornicom izrazivši nadu da će djelovati.

Miro Kovač (HDZ) pozvao je na “prekid patnji zbog stanja gospodina Pernara”, nazvavši izlaganje Pernara cirkusijadom, šarlatanstvom i sramoćenjem Hrvatskog sabora.

Zamolio je predsjedavajućeg Željka Reinera da više ne dopušta takve stanke, na što je Reiner odgovorio da je sreća što nije u Sabor donesen glogov kolac.

Komentiraj