PERNAR “Saucha je sada pod zaštitom najveće mafijaške organizacije u državi”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Saborski zastupnik Ivan Pernar u četvrtak je na svom Facebook profilu objasnio zašto je u aferi Dnevnice branio kolegu Tomislava Sauchu, kada je na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva jedini glasao protiv skidanja imuniteta Sauchi. Pernar je komentirao i današnju situaciju u Saboru, kada je Saucha glasao protiv opoziva HDZ-og ministra financija Zdravka Marića.

“Branio sam Sauchu koliko god sam mogao u slučaju Dnevnice jer sam znao što će se dogoditi ukoliko se osjeti usamljeno i pritisnut. Kod prvog skidanja imuniteta sam sav pritisak skrenuo na sebe i došao u poziciju da ljudi napadaju mene umjesto njega jer ga branim. To je bila strateška odluka s ciljem da se spriječi njegova izolacija i neprijateljsko preuzimanje od strane HDZ-a.

Na kraju su i u klubu SDP-a shvatili što radim i stali uz mene kod drugog skidanja imuniteta Sauchi. Međutim, sve to nije bilo dovoljno. Tužan sam jer nisam uspio u onome što sam pokušavao. Barem znam da sam dao sve od sebe. Naša mu pomoć nažalost više neće biti potrebna, sada je pod zaštitom najveće mafijaške organizacije u državi”, napisao je Pernar na svom Facebook profilu.

Komentiraj