Hina

Pernar prozvao pravobraniteljicu Milas Klarić

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar prozvao je u utorak pravobraniteljicu za djecu Ivanu Milas Klarić jer, kako je rekao, nije progovorila o slučaju dječaka kojeg je “svećenik sodomizirao i rezao žiletom” o čemu je izvijestila Nova TV, dok je zastupnike pozvao da glasuju za njezinu smjenu.

“Čini se da će o tom slučaju progovoriti svi prije nje jer ona, umjesto da se bavi stvarnim nasiljem nad djecom, bavi se Pernarom kako bi stvorila privid da nešto radi i da se zalaže za djecu”, rekao je Pernar zatraživši po toj temi stanku u Saboru.

Podsjetio je kako je prije nekoliko dana na Novoj TV u emisiji Provjereno objavljen prilog o tome kako je “biskupov tajnik, svećenik sodomizirao dječaka, a pri tome ga je rezao žiletom”.

“Dječak kaže da je zlostavljanje počelo kad je imao 13 godina. Prvotno je svećenik osuđen, a poslije je presuda preinačena u rad za opće dobro. Javnost za taj slučaj ne zna, žrtva o tome ne govori javno. Svećenik nije maknut iz službe već je premješten u drugu župu i tamo sodomizira nekog drugog dječaka. Kad je prvi dječak to vidio progovorio je za emisiju. Zašto hrvatska javnost ne zna o tom slučaju zlostavljanja”, pitao se Pernar.

Šokantno mu je, kaže, da se pravobraniteljica za djecu o tom ozbiljnom slučaju kršenja svih dječjih prava nije oglasila.

“Umjesto toga ona se bavi je li se Ivan Pernar slikao sa nekim djetetom. I u tome vidi problem”, rekao je Pernar.

Predsjedavajući sabora Furio Radin kratko je prokomentirao Pernarovo izlaganje: “Nisam vas spriječio da govorite no imamo svoje mišljenje zašto baš danas o tome govorite”, poručio mu je Radin.

Komentiraj