Ivan Pernar ponovno je objavama na Facebooku plijenio pozornost javnosti. Naime, jučer navečer objavio je da nije katolik te da se ispisao iz Katoličke crkve.

U svojoj objavi je napisao:

“Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik, ispisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama.

Npr. ne vjerujem u zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe, ima tu štošta, ovo je najosnovnije.

Međutim, bez obzira na vjersko neslaganje, otišao bi (kao politički predstavnik) na proslavu Badnjaka i Božića u katoličku crkvu da nisu slizani s HDZ-om i da su me pozvali.”

Saborski zastupnik Živog Zida Pernar objasnio je prethodno i zašto je jučer bio na proslavi pravoslavnog Badnjaka u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, dok nije bio na proslavi katoličkog Božića ili Badnjaka:

“Pita jedan čovjek zašto sam na pravoslavni Badnjak bio u pravoslavnoj crkvi. Razloga je više, ali dva su osnovna, na sam događaj pozvan sam od strane njihovog svećenstva.
Poziv od katoličkog nikada nisam dobio pa se sukladno tome nisam niti osjetio pozvanim (na njihovu proslavu Badnjaka i Božića).

Drugi je u tome što je katoličko svećenstvo u službi HDZ-a, tj. potpuno instrumentalizirano, a HDZ osim što je uništio našu zemlju, želi i mene osobno – montiranim postupcima, zlouporabom državnih institucija i putem državne televizije.
Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast niti se miješa u našu politiku i bavi se vjerskim pitanjima. Za katoličku crkvu se to ne može reći.

Kada se sve zbroji i oduzme, jasno je iz aviona zašto sam se odazvao na njihovu proslavu Badnjaka, a rado ću doći i sutra na proslavu Božića.

Ovom prilikom svim pravoslavcima želim sretan i blagoslovljen Božić, a pobornike “hrvatske pravoslavne crkve” pozivam da se prvo izbore za suverenitet katoličke crkve u Hrvatskoj, kako od Vatikana, tako i od HDZ-a.”

Komentiraj