PERNAR O PROSVJEDU PROTIV FRLJIĆEVE PREDSTAVE ‘Žalosno je što ovakvu gorčinu ne pokazuju pred Kulmerovim ili Banskim dvorima’

Facebook

Ivan Pernar, saborski zastupnik Živog zida, danas je putem Facebooka komentirao jučerašnji desničarski prosvjed protiv predstave Olivera Frljića pred splitskim HNK-om.

“Gledao sam sad “dramu” pred splitskim HNK i ljude pune gorčine koji psuju i vrijeđaju u ime vjere. Daleko su oni od skromnog i poniznog Isusa koji je rekao “oprosti im Bože, ne znaju što čine” i dragovoljno pristao na totalno poniženje, smrt na križu.

Nažalost, ljudi koji se smatraju vjernicima, a bili su prosvjednici na toj predstavi, zapravo ne poznaju Isusov nauk i metode.

Štoviše, svojim ponašanjem više liče na gomilu koja je razapela Krista nego njegove iskrene sljedbenike. Ne zaboravite situaciju kada je apostol Petar odsjekao uho rimskom vojniku. Na što mu je Isus rekao da vrati mač u korice.

Također, žalosno je što ovakvu gorčinu ne pokazuju pred Kulmerovim ili Banskim dvorima, jer na te dvije institucije zapravo leži razlog njihove frustriranosti, mada oni toga nisu svjesni”, stoji u Pernarovoj objavi.

Komentiraj