Patrik Macek/PIXSELL

PERNAR O OREŠKOVIĆU: ‘On nečiju mjesečnu plaću pojede u dva zalogaja’

Ivan Pernar, saborski zastupnik i član Živog zida osvrnuo se putem statusa na svom Facebook profilu na troškove ljetovanja bivšeg premijera Tihomira Oreškovića u vili Costabella.

“Sjećam se kada je bivši premijer Orešković pričao o nužnosti štednje i odricanja, kada su ga ministri brifirali o tome gdje nalaze prostora za uštede, a onda izađe na vidjelo da je to čovjek koji na račun države jede kavijar koji košta 3600 kn za malu porciju od 50 grama. Bože mili, pomislio sam kad sam to čuo, pa on nečiju mjesečnu plaću pojede u dva zalogaja. Kakav hoštapleraj u zemlji u kojoj se tisuće prehranjuju u pučkim kuhinjama i kopaju po smeću. Da stvar bude bizarnija, Orešković je bio drugi najpopularniji političar. Narod voli takve, zato i ima vlast kakvu ima”, objavio je Pernar.

Podsjetimo kako je nakon računa za ljetovanje Tihomira Oreškovića i njegove obitelji u državnoj vili, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odlučio promijeniti pravila za sve one koji će ubuduće gostovati u državnim rezidencijama. Prema prvim najavama, gosti bi po novome usluge dobavljača trebali plaćati sami, pišu Vijesti.hr.

Obitelj orešković je u vili Costabella boravila od 13. lipnja do 10. srpnja ove godine, ali i tijekom Uskrsa. Nakon ljetovanja je objavljeno kako je Oreškovićeva obitelj u vili napravila troškove u iznosu od 100.113 kuna. Kasnije je Orešković i sam izračunao koliko je potrošio na hranu i piće pa je u državni proračun uplatio nešto više od 18 tisuća kuna.

Komentiraj