Ivan Pernar, saborski zastupnik, bio je gost u ovotjednoj HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva. Već nakon 15-ak minuta ustao se i napustio studio, čime je emisija prekinuta.

Na odlasku je otišao izvrijeđavši HRT i pod izlikom da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje.

Na početku emisije osvrnuo se na poreznu reformu:

‘Nije problem da se naše plaće zamrznu. Problem je da se porezni teret prebacuje na najsiromašnije. Upozoravali smo ugostitelje, fiskalizacija će vas uništiti – dio je globalne agende – kontrola nad svakom transakcijom – to mje mjera protiv građana. Kad su izbori u pitanju, onda se glasuje za one koji dižu poreze’, kazao je Pernar.

Također je kazao kako će Mostov amandman o zamrzavanju dužnosničkih plaća podržati, a zakon o poreznoj reformi odbaciti. ‘Siromašni će plaćati više, hrana će poskupjeti, plaće će ostati iste, to je reforma “superhika”, rekao je Pernar, prenosi HRT.

Otkrio je i da je bliži SDP-u jer se ne koriste udbaškim metodama poput HDZ-a. ‘HDZ nam je nakon izbora uputio poruku da moramo podržati Plenkovića inače će nam se osvetiti. Radi se o jezivoj stranci, sve kontroliraju. Čim smo odbili ponudu krenulo je medijsko bombardiranje po nama, prikazivali su nas kao kriminalce’, prokomentirao je Pernar.

O temi HRT-a Pernar je kazao: ‘HRT je partijska televizija, HTV sustavno prikazuje korumpiranost pravosudnog sustava. Dnevnici počinju vijestima o HDZ-u. Nešto što bi se trebalo javnim događajima bavi se jednom strankom. Imam televizor i nikad neću plaćati pretplatu. Nju treba ukinuti, javna televizija nije u službi građana’, smatra Pernar. ‘Informativni program je horor film. HTV -ov Dnevnik je najmanje gledani središnji dnevnik. Zadaća je da se građane drži u iluziji. Većina gledatelja ne zna da je 1948. godine napravljen pokolj Palestinaca. Izrael je država stvorena na etničkom čišćenju, kazao je saborski zastupnik Živog zida.

Nakon što ga je voditelj emisije Nedjeljom u dva, Aleksandar Stanković, vratio s Izraela na temu HRT-a kako bi odgovorio na još poneko pitanje, Pernar se pobunio da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje. No Stanković je bio uporan da objasnio što bio on na HRT-u popravio te je Pernar izašao iz studija i prekinuo emisiju.

Nakon izalska iz studija na svom je Faceebok profilu objavio da nije htio sudjelovati u farsi.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

‘Stanković me pitao zašto obrazovni program HRT-a smatram lošim, ja sam rekao da je to iz puno razloga, a jedan od njih je i taj što šute o etničkom čišćenju 750.000 Palestinaca i otimanju njihove imovine. On me u tom trenutku prekinuo jer nije htio da kažem da je Izrael država stvorena na etničkom čišćenju i da imaju rasne zakone, kada sam shvatio da mi neće dozvoliti da odgovorim na njegovo pitanje do kraja, odlučio sam napustiti studio.

S takvim neprofesionalnim novinarom ne želim raditi’, napisao je Pernar.

‘Nisam htio sudjelovati u farsi u režiji Aleksandra Stankovića koji postavi pitanje pa ne dozvoljava da se odgovori.

Zapravo problem nije u odgovoru, nego istini o kojoj se ne smije na HRT-u govoriti’, objavio je ranije Pernar.

Komentiraj