Borna Filic/PIXSELL

PERNAR “Ako HDZ pokrene izlazak Hrvatske iz NATO-a i EU-a, Živi zid bi mogao razmisliti o suradnji”

Ivan Pernar iz Živog zida večeras je u Dnevniku N1 televizije rekao da je danas prvi put čuo za optužbe Hrvoja Runtića o ‘novčanim nagradama’. “Neka ode na policiju i da dokaze ako ih ima”, kaže Pernar.

Pernar je dodao da je trenutna situacija u Živom zidu kratkotrajna. “Razlog zašto ne želimo koalirati je u nevjerodostojnosti stranaka. Obećanja su im lažna. Iako je HDZ govorio da će zaustaviti ovrhu nad jedinom nekretninom, oni to neće provesti. Isto tako s obećanjem od 1000 eura po djetetu, lagali su”, istaknuo je Pernar.

Kaže da bi Živi zid sutra koalirao, da se Hrvatska nalazi u pravoj, zapadnoj demokraciji. “Ali mi znamo da se tim dvjema strankama ne može vjerovati”, napominje. “Sjećam se kad je Most govorio da će se najprije dogovoriti reforme i njihov redoslijed, a onda će se pričati o kadrovskim rješenjima. U konačnici se samo razgovaralo o kadroviranju, a reforme ništa. Sad imamo nastavak te agonije”, dodaje Pernar.

Okolnosti u kojima bi mogli razmisliti o podršci HDZ-u su da stranka reagira na svoje ‘u kriminal umočene članove’, da se pokrene proces provjere zakona o HNB-u, pokrene proces za izlazak Hrvatske iz NATO-a i Europske unije. “HDZ stalno tvrdi da se promijenio, ali uvjeravam vas da će nastaviti s istom politikom”, smatra Pernar.

Komentiraj