EPA/WU HONG

PERKOVIĆ NAKON SREBRA Rekla sam si: ‘OK, stvari stoje tako kako jesu, ali bez medalje ne možeš kući’

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković (25) u utorak je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojila srebrnu medalju u bacanju diska. Nakon natjecanja izjavila je kako je zadovoljna, iako nije uspjela obraniti svjetski naslov koji je osvojila prije dvije godine u Moskvi.

Perković je rekla kako je natjecanje bilo teško te kako je bila u jako dobroj formi koju u utorak, nažalost, nije mogla realizirati. “Disk je bio prebrz i nije htio proći kroz mrežu, a znam da bi svaki hitac, da je prošao mrežu, bio jako dalek”, naglasila je Perković za HRT.

“Kada sam u šestoj seriji bila na četvrtoj poziciji, to je bilo najgora moguća situacija. Tada sam rekla sama sebi: ‘OK, stvari stoje tako kako jesu, ali bez medalje ne možeš kući’. Bacila sam u takvoj situaciji 67 i pol metara, pa možete samo zamisliti što sam mogla u prvih pet”, dodala je.

 

  • Do zlatne medalje došla je Kubanka Denia Caballero (25), koja je naslov pobjednički hitac ‘odradila’ već u prvoj seriji, kada je bacila 69.28m. Bio joj je to najbolji hitac karijere. “Čestitan Deniji, fantastično je otvorila natjecanje. Nisam se prepala, željela sam to zlato, ali zbog osvojenog srebra ne mogu biti žalosna”, poručila je Sandra.

 

Prisjetila se pritom i Blanke Vlašić, koja je također u Peking došla u najboljoj formi, a baš kao i Sandra – vratila se sa srebrom. “Izgleda da smo Blanka i ja tragičarke ‘Ptičjeg gnijezda’. Ali, ako je to najgore što nam se može dogoditi neka”, zaključila je Sandra.

Problemi s diskom javili su se već na zagrijavanju, tijekom cijelog natjecanja imala je problema s izbačajem. Kako je kasnije rekla, svi su ti hici bili tehnički savršeni, ali krug je bio prebrz. Da je disk izašao stotinku kasnije išao bi jako daleko, objašnjava Sandra.

“Još sam jučer imala i malu temperaturu što me je malo i omelo, ali danas sam se probudila svježa, odmorna i voljna i najvažnije mi je da sam dala sve od sebe”, istaknula je.

Komentiraj