Instagram

PERKOVIĆ “Mnogo teži put nam je bio svima i zato se držimo zajedno. Volimo se, pa što?”

Naša najtrofejnija atletičarka Sandra Perković (foto l) u intervjuu Večernjim novostima osvrnula se na dobre odnose sa srbijanskom kolegicom Ivanom Španović (foto d).

“Kada pričam Amerikancu fore iz Hrvatske, on me gleda bijelo. Kada pričam našem čovjeku, on će reći: ‘Pa i moja mama radi isto!’. Mi smo odrasli u istoj sredini, isti su nas problemi mučili, iste navike imamo.Neću reći da smo mi ista zemlja, ja nastupam za Hrvatsku, Ivana za Srbiju. Ali se sto puta bolje razumijem s njom ,nego sa nekom Engleskinjom.”, rekla je Perković za Večernje novosti.

Dodaje da u međusobnoj podršci nema ništa skandalozno ” Srbi navijaju za Hrvate i obrnuto! Ma odlično ako se to nekome ne sviđa. Obje države su tu gdje jesu zato što se nekim političarima nešto nije svidjelo. Sport ne poznaje granice, zato je normalno da navijamo za Noleta, on za Vatrene, mi za vašu Ivanu, Milicu, vi za naše Barakude, mi za vaše Delfine…”

Onima koje to smeta, jednostavno je poručila:

“Mi smo sportaši, svi se borimo jednim, sportskim srcem i svi smo iznutra od krvi i mesa. Mi ne dolazimo iz bogatih zemalja, mnogo teži put nam je bio svima i zato se držimo zajedno. Volimo se, pa što?”

Komentiraj