– Španjolska je jedan od glavnih favorita za naslov prvaka, međutim nećemo kalkulirati i idemo po pobjedu i prvo mjesto, najavio je Ivan Perišić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda 3. kola skupine D na EURU između “vatrenih” i “furije” na stadionu Matmut Atlantique u Bordeauxu.

Krilni igrač Intera je naglasio kako Španjolska ima jaku momčad, koja je dugo na okupu, ali i dodao kako je protiv takvih ekipa još veći motiv.

“Najbolje je igrati protiv takvih momčadi, Španjolci se sigurno neće braniti. To je bolje za nas. Idemo na pobjedu i osvajanje prvog mjesto u skupini,” poručio je.

Perišić je još jednom pohvalio atmosferu u našoj momčadi koju nije pokvario niti incident s hrvatskim huliganima.

“Nakon utakmice protiv Češke je bio čudan osjećaj, ali atmosfera raste iz dana u dan. Zaista je sjajna i svi jedva čekamo utakmicu.”

Na pitanje hoće li razina igre koju je Hrvatska pružila protiv Turske i veći dio utakmice protiv Češke biti dovoljna za aktualne europske prvake, Perišić je istaknuo.

“Neće biti dovoljno, moramo igrati u istom tempu cijelu utakmicu. Protiv češke vrste smo primili dva gola iz centaršuteva i moramo popravitri taj segment igre. Ne smijemo se vaditi niti na prekid utakmice.”

Dodao je kako bi bilo pogubno prepustiti inicijativu Španjolcima.

“Ako im prepustimo inicijativu izgubili smo utakmicu. Ako budu imali veći posjet, mi ćemo se previše potrošiti, ali ako budemo na razini kao iz prve dvije utakmice možemo se nadati pozitivnom rezultatu,”

Španjolske novinare je najviše zanimalo hoće li nastupiti Luka Modrić.

“Zna se koliko Modrić znači za našu momčad. No, možda je bolje da ne igra protiv Španjolske, da se odmori i potpuno oporavi za osminu finala. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji ga mogu  zamijeniti, poručio je.

Perišić se osvrnuo i na naše navijače.

“Nadam se i očekujem podršku kakvu smo imali protiv Turske i veći dio utakmice protiv Češke. Navijači su nam bili fenomenalni, ako izuzmemo tih pet minuta,” kazao je na kraju.

Komentiraj