Perišić: “Na Poljudu uvijek vlada fantastična atmosfera i svima nam je veliki gušt igrati u Splitu”

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu protiv Walesa igra prvu utakmicu nakon osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Riječ je o prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo koja se igra na Poljudu. Ivan Perišić u subotu će upisati svoj 124. nastup u reprezentativnom dresu, a poručuje kako se lijepo vratiti doma.

“Vjerojatno ćemo biti još svjesniji kako bude prolazilo vrijeme. Osvojiti medalje na dvama uzastopnim svjetskim prvenstvima je fenomenalna stvar, ali to je samo potvrda kontinuiteta ove reprezentacije. Kad smo osvojili srebro u Rusiji nitko nije mogao pretpostaviti da ćemo već na sljedećoj svjetskoj smotri opet biti na pobjedničkom postolju, ali uspjeli smo”, rekao je Perišić za službene stranice HNS-a i dodao da su dokazali svijetu da je Hrvatska nogometna velesila.

No, ispred njih su novi izazovi. “Očekuju nas dvije vezane utakmice s Walesom i Turskom, protivnicima koji zaslužuju maksimalno uvažavanje. Jako je važno novi ciklus otvoriti dobrim rezultatima. U proteklim smo godinama visoko postavili letvicu, od nas se sad uvijek očekuju velike stvari. Svjesni smo toga i ne bježimo od odgovornosti, plasman na EURO nameće se kao imperativ u kontekstu kontinuiteta”, istaknuo je.

Hrvatska će imati glasnu podršku s poljudskih tribina. “Na Poljudu uvijek vlada fantastična atmosfera i svima nam je veliki gušt igrati u Splitu. Uvjeren sam da će tako biti i ovaj put”, rekao je i poručio da su željni novih uspjeha.

Puno, dodaje, očekuje i od Lige nacija. “Bilo bi lijepo otići do kraja, iako smo svjesni da nas očekuju zahtjevne utakmice. Sve četiri reprezentacije s pravom se nadaju najboljem rezultatu, riječ je o momčadima najviše klase i u svakoj utakmici će odlučivati nijanse”, rekao je Perišić za službene stranice HNS-a.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner