FaH

PERIŠIĆ I BROZOVIĆ BEZ TRENERA: Inter i Roberto Mancini se službeno razišli

Milanski Inter je u ponedjeljak, manje od dva tjedna prije početka natjecanja u talijanskom nogometnom prvenstvu, objavio da je s dosadašnjim trenerom Robertom Mancinijem dogovorio sporazumni prekid suradnje.

“Inter se želi zahvaliti Robertu za posao koji je napravio s momčadi otkako je imenovan trenerom u studenom 2014. godine”, stoji u službenom priopćenju objavljenom na klupskom internetskom portalu.

Mancini je prema važećem ugovoru trebao voditi Inter do ljeta 2017. godine, ali su se tijekom ovog prijelaznog roka pojavile glasine o njegovom nezadovoljstvu otkako je klub kupila kineska elektronička tvrtka Suning Commerce Group. Ni vodstvo kluba nije bilo zadovoljno serijom poraza koje je momčad doživjela pripremajući se za novu sezonu koju će otvoriti za 13 dana utakmicom protiv Chieva.

Mancini je na klupi Intera u razdoblju od 2004. do 2008. godine osvojio tri uzastopna naslova prvaka Italije, ali prošle sezone nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, osvojivši četvrto mjesto.

Prema vijestima iz talijanskih i nizozemskih medija Mancinija bi trebao naslijediti bivši trener amsterdamskog Ajaxa Frank de Boer, kojeg će u Interovoj svlačionici dočekati i dvojica hrvatskih reprezentativaca, Ivan Perišić i Marcelo Brozović, koji su kod bivšeg trenera bili standardni članovi početne jedanaestorice.

Komentiraj