PERIŠA: “Pupovac je zloćudni tumor na najosjetljivijem dijelu tijela Hrvatske”

Predsjednik Glavnog odbora udruge HVIDRA Josip Periša najavio je kako će se obratiti javnosti povodom izjava Milorada Pupovca u slovenskom listu Delo.

Periša je za N1 kazao da je Pupovac ‘zloćudni tumor na najosjetljivijem dijelu Hrvatske’. “Njegovi ponovni istupi i izjave slovenskom Delu vrve još jednom nizu netočnih, neistinitih izjava koje optužuju i dijele packe hrvatskim građanima i Republici Hrvatskoj. Vežući se na ćirilicu, na ugroženost Srba u Hrvatskoj – način na koji se on obraća i na koji osuđuje Hrvatsku vani, smatramo da to nije promjereno i za nas je to neprihvatljivo”, rekao je Periša.

Priopćenje koje će poslati, kazao je, bit će namijenjeno hrvatskoj javnosti i Vladi. “Milorad Pupovac djeluje i radi u Hrvatskoj, i uzmemo li u obzir da on radi kao izvanredni profesor na Filozofskom faluktetu, mislim da je to jako zabrinjavajuće, s obzirom na stavove koje je iskazao. Smatramo da on provodi velikosrpsku politiku u Hrvatskoj”, izjavio je.

Dodao je kako su od Državnog odvjetništva zatražili da procijeni ima li elemenata kaznenog djela u njegovim zadnjim izjavama u Sarajevu, obzirom da se Državno odvjetništvo nije očitovalo. “Naše inzistiranje je da Državno odvjetništvo mora izaći i jasno kazati ima li elemenata kaznenog djela. Ako ne iziđe, smatramo da Pupovac nije jednak pred zakonom kao i drugi građani Hrvatske i da je to na neki način poziv na anarhiju. Zašto se drugi zatvaraju, a kada je on u pitanju ne može se niti provjeriti ima li elemenata kaznenog djela ili ne”, kaže.

“Sve su opcije otvorene, mi smo za dijalog. Čak smo i za javnu debatu s Miloradom Pupovcem, da vidimo što to njega žulja u Hrvatskoj. Sigurno da razgovor nema alternativu. Mi smo za taj razgovor, ali Pupovac današnjim izjavama u Večernjem listu pokazuje da drugačije govori kod kuće nego vani, kao podvojena ličnost. Vjerujemo da provodi projekt SANU2 Dobrice Ćosića i da je on produžena ruka politike Velike Srbije”, zaključio je.

Komentiraj