PERO ĆORIĆ “Ako se kriminalizira ZDS, to će biti izjednačavanje žrtve i agresora”

HINA/ Damir SENČAR

Glavni tajnik HSP-a Ante Starčević Pero Ćorić komentirao je za N1 ploču HOS-a u Jasenovcu. Kazao je da ne sudjeluje u pregovorima Vlade i HOS-a jer nije bio njihov pripadnik. “Po meni se u grbu HOS-a nalazi stari hrvatski pozdrav Za dom spremni. Naravno da je na njima, da ga kao takvog, obrane – da je to stari hrvatski, povijesni, a ne ustaški pozdrav. I sam sam ga koristio kao i mnogi vojnici koji su uspjeli obraniti Hrvatsku od srpske agresije. Ako su se znali ’91. nositi s velikim neprijateljima, znat će se i danas oduprijeti beneficijama i sinekurama koje se nude na stolu ovh dana”, rekao je Ćorić.

Naglašava da ga žalosti što je premijer Andrej Plenković, kao glavni pregovarač, produkt neprimjerenih političkih ucjena Predraga Štromara i Milorada Pupovca. “Kada je dirigentsku palicu imao Tomislav Karamarko, Vlada nije pristajala na nikakve ucjene”, dodao je ističući da je ponosan što je sudjelovao na postavljanju ploče.

Na pitanje što ako se donese zakon kojim bi se pozdrav ‘Za dom spremni’ kriminalizirao, Ćorić kaže da se tog pozdrava nikada neće odreći. “Neću bježati od javnosti kao Plenković u Kninu, gdje je stisnuo govor među 200 odabranih. I ova današnja Vlada kojoj je on na čelu, u kojoj je i Tomislav Saucha koji je ukrao šerpu ribu… Da ne govorimo o vrijednostima HNS-a i SDSS-a… To sve mora doći na svoju naplatu. Ako se kriminalizira ZDS, to će biti izjednačavanje žrtve i agresora”, zaključio je.

Komentiraj