epa07206917 Real Madrid's Luka Modric (R) and Real Madrid's president Florentino Perez (L) after Modric received his 'Ballon d'Or' (Golden ball) trophy during a ceremony rewarding the best European footballer of the year in Paris, France, 03 December 2018. EPA/YOAN VALAT

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez u ponedjeljak je, nakon što je kapetan hrvatske nogometne reprzentacije i veznjak Reala Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu, kazao kako je jako sretan jer je ovo bila ‘spektakularna godina za Modrića’-

“Dali su mu sve nagrade koje su mu mogli dati pa smo svi mi ‘madridisti’ jako sretni. Ne samo da je najbolji na terenu, nego je to također i izvan njega”, rekao je Perez.

Modrić je slavio ispred Cristiana Ronalda na drugom mjestu i Antoinea Griezmanna na trećem mjestu. “Presretan sam što je nagrada otišla Modriću jer je to priznanje čitavog svijeta nogometu. Osim toga on je sve osvojio. Ne vjerujem da postoji itko tko sumnja da je on najbolji”, objasnio je.

Kapetan ‘Vatrenih’ prekinuo je tako desetogodišnju dominaciju Lea Messija i Cristiana Ronalda, koji su se zadnjih deset godina izmijenjivali kao dobitnici ove nagrade France Footballa.

Modrić je u Real došao 2012. godine te je u bijelom dresu osvojio četiri Lige prvaka u zadnjih pet godina. “Nagradu su mu dali jer godinama već igra dobar nogomet, a ove sezone je bio spektakularan. U njemu su ujedinjene igračka i ljudska kvaliteta. Savršeno zna koje su vrijednosti Real Madrida, općenito sporta, a posebno nogometa. Takve bi osobe uvijek trebalo nagrađivati jer one pomažu da sport bude mjesto susreta, a ne sukoba”, rekao je Pérez.

Modrić je ove godine proglašen i najboljim igračem Svjetskog prvenstva na kojem je s Hrvatskom stigao do finala, a zatim su ga krovne nogometne organizacije UEFA i FIFA-a proglasile najboljim nogometašem Europe i svijeta prema glasovima igrača, trenera, novinara i navijača. “S nama je sve osvojio. On obilježava jednu eru, te je velika čast što igra za nas. Gledati ga kako dodaje loptu, puca na gol je uživanje. Ima sposobnost da se svidi ljudima”, poručio je predsjednik Reala.

Komentiraj