Percan: “Nastojat ću pomiriti frakcije unutar SDP-a, neće biti revanšizma”

 

Kandidat za predsjednika SDP-a Marin Percan u subotu je ispred središnjice stranke proučio kako će nastojati pomtiriti sve frakcije u SDP-u te dodao da članovima stranke neće dopustiti bilo kakav revanšizam zbog drugačijeg mišljenja.

“Nijedan građanin u državi ne smije se osjećati manje vrijednim zato što je izrazio svoje drugačije političko stajalište ili nekoga potapšao po ramenu ili pružio podršku u kandidaturi. Ne smije osjećati strah da će se prema njemu provoditi bilo kakve mjere i radnje ili da će biti nekakav revanšizam, to je iza nas i to nećemo dopustiti”, kazao je Percan komentirajući tako nedavnu izjavu Peđe Grbina, koji je kazao da bi oni koji su podržali Davora Bernardića trebali razmisliti o ostanku u stranci.

Percan je rekao da su neki ljudi zbog toga što su izrazili drugačije razmišljanje dobili poruke kako bi moglo biti određenih negativnih konotacija. “To moramo prekinuti”, istaknuo je na konferenciji za novinare u Središnjici stranke u Zagrebu i poručio članovima SDP-a da se ne boje i da jako dobro razmisle.

Istaknuo je da je njegova prednost ta što ne pripada nijednom klanu. “Nemam tim iza sebe i smatram da sam dovoljno kvalitetan da mogu pomiriti različite animozitete koji vladaju među ljudima”, poručio je.

Percan je najavio i da će predložiti ograničavanje saborskih mandata najviše na dva puta, a nakon toga, ako stranačka županijska organizacija odluči kako je riječ o kvalitetnom čovjeku, neka ga se stavi za člana Predsjedništva stranke ili Glavnog odbora, i tek tada bi on mogao biti kandidat i treći, četvrti i peti put. Za borbu protiv korupcije kazao je da je najvažnija transparentnost, odnosno dopustiti oporbi da na svim razinama bude u tijelima u kojima se odlučuje, posebice kod javnih nabava.

Komentiraj