Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Velimir Perasović nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi usprkos 74-66 (14-17, 23-16, 18-12, 19-21) pobjedi protiv Turske u Kaunasu u pripremnoj utakmici pred nastup na Eurobasketu (5-20. rujna).

“Uvijek je dobro kada momčad pobijedi, već i zbog samog mentaliteta kojeg želimo imati iako smo odigrali puno lošiju utakmicu nego što su bile obje prethodne protiv Njemačke. Obostrano je bilo puno grešaka, dopustili smo protivniku puno ofenzivnih skokova, ali naša pobjeda nije dolazila u pitanje u niti jednom momentu. Možda je jedan od razloga što su obje ekipe bile pomalo uspavane i taj što nije bilo publike. Kada bismo i otšli na neku ozbiljniju prednost, vrlo brzo bismo ju prosuli s nekoliko neozbiljnih obrana i neozbiljnih šutova u napadu, a u modernoj košarci takve se greške brzo kažnjavaju. Danas Turci to nisu iskoristili, ali u budućnosti treba puno čvršće i bolje čuvati prednost koju stekneš”

Hrvatska je u svih pet dosada odigranih susreta ovoga ljeta ostvarila pobjedu, a u srijedu (18.30 sati) će imati najteži ispit dosada, igrat će protiv Litve na njezinu terenu.

“Sigurno će nam biti puno teže, jer će Litva imati publiku na svojoj strani, a nama će to biti četvrta utakmica u šest dana. oni igraju atletsku košarku s puno fizičkog kontakta i biti će dobar test za nas”, najavio je Perasović.

Komentiraj