Pepeo Freddieja Mercuryja zakopan je na tajnom mjestu

Nekoliko dana prije smrti, kada je njegovo tijelo potpuno iscrpio AIDS, Freddie Mercury, legendarni frontmen grupe Queen, otkrio je svoju posljednju želju ženi za koju je govorio da je ‘ljubav njegovog života’. Želja je glasila da ona i samo ona pokupi njegov pepeo poslije kremiranja te da ga stavi na tajnu lokaciju koju nikada neće otkriti. Više od dva desetljeća Mary Austin je držala to obećanje i mjesto gdje je odložena njegova urna nije otkrila niti njegovim roditeljima.

Poslije Freddiejeve smrti 23. studenog 1991. godine krenule su spekulacije – je li njegov pepeo odnesen u rodni Zanzibar ili je urna zakopana ispod trešnje u japanskom vrtu kraj njegove kuće u Londonu? Jer neposredno prije nego što će umrijeti Freddie se uplašio da mu grob ne bude oskrnavljen. ‘Nije želio da ga itko iskopava, kao što se događalo s nekim slavnim osobama. Znao je da obožavatelji mogu biti opsjednuti. Želio je da njegov grob ostane tajna i tako će i biti’, rekla je Mary Austin.

Mary je dvije godine držala urnu s njegovim pepelom u njegovoj spavaćoj sobi, a potom ju je u tajnosti zakopala. ‘Nisam željela da itko posumnja što radim. Rekla sam da idem na zatezanje lica. Bilo je jako teško pronaći pravi trenutak. Jednog jutra iskrala sam se iz kuće s urnom. Moralo je to biti nekog sasvim običnog dana, tako da posluga ništa ne posumnja’.

Komentiraj