PEOVIĆ: “Unatoč različitim prijedlozima lijevo-zelena koalicija i dalje je stabilna”

Dva različita prijedloga na vladin prijedlog izmjena poreza na dohodak u četvrtak su na odvojenim presicama iznijele stranke lijevo-zelene koalicije. Jedan je prijedlog prezentirala Radnička fronta, a drugi ostale stranke okupljene u platformi Možemo!. Radnička fronta predlaže podizanje neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna, podizanje minimalne plaće na 5.000 kuna neto, poreznu stopu od 10% do prvog praga od 7.500 kuna porezne osnovice, poreznu stopu od 20% do drugog praga od 15.000 kuna porezne osnovice, poreznu stopu od 40% do trećeg praga od 30.000 kuna porezne osnovice, te poreznu stopu od 80% za one preko 30.000 kuna porezne osnovice.

Platforma Možemo! , pak, predlaže uvođenje progresivnijeg sustava s četiri stope, 15% na prvih 4.000 kuna porezne osnovice, 20% na sljedećih 4.000 kuna porezne osnovice, 30% na daljnjih 12.000 kuna, te 40% na ostatak, tj. na dio porezne osnovice koji premašuje 20.000 kuna.

Na pitanje Nacionala.hr imali li trzavica u lijevo-zelenoj koaliciji Katarina Peović kaže: “Bolje je da članovi jednog kluba imaju zajedničke prijedloge, ali isto tako nije zgorega da se raspravlja i o različitim prijedlozima.”

Radnička fronta nije u sukobu ni s kim 

Što se tiče Radničke fronte mi nismo u sukobu ni s kim. Mi smo za suradnju i mislimo da je dobro da raspravljamo o svim mogućim prijedlozima. U konačnici svima nama je u cilju da napravimo i u ovom pitanju porezne reforme najbolje što se može napraviti za najsiromašnije, i da uspostavimo nekakvi okvir koji omogućava prevladavanje nejednakosti”

Što se nas tiče koalicija je stabilna

Nemamo problema s tim da imamo različite prijedloge o nekim pitanjima . Unatoč različitim stavovima, što se mene tiče,  koalicija je stabilna.

Komentiraj