Peović: “Možemo! je otišao prema centru: nema zaštite radničkih prava”

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović izjavila je za N1 kako bi “članovi Možemo! trebali malo biti realniji i kritičniji prema HDZ-u i reći ono što je očito, a to je da HDZ sad rješava probleme kojih je sigurno bio svjestan i ranije”.

“Skarednom” je nazvala činjenicu da su uhićenja počela nakon smrti Milana Bandića. “Sigurno će biti još uhićenja. Meni se čini da je stvar nažalost, puno kompleksnija. Čak i da se riješe sve korupcije u Gradu Zagrebu, nama neće biti puno bolje. Stanje je općenito u zemlji toliko loše. Vladajući su pristali na utrku prema dnu”, smatra Peović.

Kaže da nitko racionalan ne može biti zadovoljan činjenicom da imamo rješavanje korupcijske hobotnice u trenutku kada vladajućima to odgovara.

“Nitko nije protiv uhićenja. Mislim da bi članovi Možemo trebali malo biti realniji i kritičniji prema HDZ-u i reći ono što je očito, a to je da HDZ sad rješava probleme za koje je sigurno bio spreman i svjestan i prije”, rekla je.

Možemo i HDZ su sad u specifičnom odnosu, tvrdi. “Bili su puno kritičniji prije, to moram primijetiti. Trebalo je reći i ono što ne možemo prije osvajanja vlasti, a evidentno je da ne možemo puno toga. Pozdravljam jako puno poteza aktualne vlasti i ne bih bila kritična prema proceduralizmu koji se postavlja kao pitanje”, kazala je.

Peović misli da je politički korektno i jasno komuniciranje da se “ne možemo ne zadužiti, niti neke stvari napraviti preko noći”. “Mislim da je Možemo otišao više prema centru, kako bi zahvatio što širi glasački pool. Nema praktički zaštite radničkih prava”, rekla je Peović.

Komentiraj