Pixabay

PENTAGON “Izvedena neuspješna operacija oslobađanja taoca u Afganistanu”

Američke snage su u kolovozu neuspješno izvele akciju oslobađanja dvoje taoca u Afganistanu, objavio je Pentagon. Glasnogovornik Peter Cook je rekao kako su ubijene ‘neprijateljske snage’, ali se taoci nisu nalazili na ciljanoj lokaciji. Dodao je da nije bilo ozlijeđenih ili ubijenih američkih vojnika ni civila.

Pentagon nije dao infomacije o taocima, a američki mediji navode da se radi o dva profesora – jednom Amerikancu i jednom Australcu – koji su oteti iz Kabula početkom kolovoza. Obojica su radila na Američkom sveučilištu u Afganistanu.

Cook je rekao da je operacija dobila ‘zeleno svjetlo’ od američkog predsjednika Baracka Obame na preporuli ministra obrane Asha Cartera. “Nažalost, taoci se nisu nalazili na toj lokaciji. Tijekom misije, američke snage ubile su brojne neprijateljske snage”, rekao je Cook.

Izvješća iz američkih medija navode kako su profesore oteli naoružani napadači u odorama afganistanskih sigurnosnih snaga 7. kolovoza. Niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za otmicu, a nije zatražena ni otkupnina.

Komentiraj