Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u subotu da su SAD, Južna Koreja i Japan suglasne oko izolacije Sjeverne Koreje zbog njenog nuklearnog programa, iako su dvije Koreje ublažile diplomatske napetosti tijekom Zimskih olimpijskih igara.

“Nema razmimoilaženja između SAD-a, Južne Koreje i Japana u pogledu dalnjih gospodarskih i diplomatskih sankcija protiv Sjeverne Koreje sve dok ne zaustavi nuklearni i raketni program”, rekao je Pence novinarima na letu za SAD iz Južne Koreje, gdje se održavaju Olimpijske igre.

Američki službenik izjavio je da su Pence i južnokorejski predsjednik Moon i Jae-in u subotu navečer raspravljali o strožim sankcijama dok su gledali brzo klizanje.

Pence je izjavio u srijedu da će Washington uskoro objelodaniti dosad najoštrije gospodarske sankcije protiv Sjeverne Koreje koje bi trebale prisiliti Pjongjang da odustane od nuklearnog i raketnog programa.

Izaslanstva iz dviju Koreja nastupaju na Zimskim olimpijskim igrama pod istom zastavom, a u nekim sportovima će se i natjecati kao jedna momčad.

Komentiraj