PENAVA “Žao mi je ozlijeđenog mladića”

Slavko Midzor/PIXSELL

Napad na učenika vukovarske srednje škole koji pohađa nastavu na srpskom jeziku osudio je saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Pupovac poručuje kako je napad na dvojicu učenika srednje tehničke škole u Vukovaru, jedne od najboljih škola u županiji, ”svakako nemio događaj, zato što je izveden od strane petorice mladića, od kojih su četvorica nosili fantomke”.

“Napad pada u vremenima u kojima je gradonačelnik Penava dva dana zaredom označio učenike te škole srpske nacionalnosti i samu školu za nedovoljan patriotizam, za nepoštivanje himne i smjestio ih je u kontekst puzajuće velikosrpske agresije, napadajući na taj način ne samo institucije srpske zajednice, ne samo tehničku školu i njezino rukovodstvo, nego i učenike. Pri tome je na službene stranice Grada stavio video sa spomenute utakmice, čime je uz video koji postoji na YouTubeu, mogao direktno dati povoda za ovu vrstu napada”, komentirao je Milorad Pupovac.

Za razliku od napada prije godinu dana, strahuju, nastavio je, da je ovaj napad “bio poveden gradonačelnikovim istupom, kako na press konferenciji, tako i na polaganju vijenaca posebno”.

“I tim više što ti ljudi koji su izvršili napad koriste gradske prostorije i okupljaju se u njima, i nije im prvi put što posežu za nasiljem prema učenicima druge nacionalnosti, nadamo se da će policija utvrditi ne samo tko su počinitelji, nego i motive, te da će svi oni koji su politički odgovorni prepoznati vezu između gradonačelnikovih istupa i nasilja koje se sinoć dogodilo”, zaključio je Pupovac, piše Večernji list.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava jučer nije želio komentirati najnoviji incident u Vukovaru.
“Ne želim komentirati nikakve izjave iz SDSS-a. Očekujem od policije da dobijem puno izvješće o događaju. Žao mi je što je došlo do sukoba i što je mladić ozlijeđen. Uvijek sam protiv nasilja”, rekao je Penava za Večernji list.

Učenik je čekao autobus, a prema neslužbenim informacijama, napalo ga je pet do šest maloljetnika s fantomkama na glavama među kojima je bio i jedan bez kape. Glasnogovornik Policijske-uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigmunović potvrdio je za Novosti da je učenik zadobio lakše ozljede.

Komentiraj