Penava: “Što se to dogodilo na današnji dan, 17. studenog u Vukovaru?”

Autor:

31.07.2020., Zagreb - Ivan Penava komentirao je u Saboru ovogodisnju proslavu obljetnice Oluje. 
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u utorak se oglasio priopćenjem, u kojem komentira SNV, čija delegacija odaje počast stradalim Vukovarcima i Vukovarčankama srpske nacionalnosti. Kao predstavnik Vlade na toj komemoraciji bi trebao biti i državni tajnik Zvonko Milas.

Penava, koji je pozitivan na koronavirus, ranije u utorak za Media servis rekao je da je dolaak državnog tajnika ‘skandal kakav još nije viđen u modernoj hrvatskoj državi u Vukovaru’.

Penava o Milasu i delegaciji SNV-a: “Ovo je neviđeni skandal”

Priopćenje Grada Vukovara, koje potpisuje Penava, u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Što se to dogodilo na današnji dan, 17. studenog u Vukovaru, samo jedan dan prije 18. studenog? Što to što je zaslužilo polaganje vijenaca od strane Vlade RH u Dunav?

Ako sutra na Memorijalnom groblju polažemo vijenac svim žrtvama velikosrpske agresije na Vukovar koje ne dijelimo po nacionalnosti, a među kojima je značajan broj pripadnika srpske nacionalnosti, koje i čije su onda ove žrtve?

Retorika SNV-a je poznata i ona je na tezi da je riječ o srpskim civilima ubijenim prije ratnih događaja u Vukovaru zbog kojih su se Srbi bili prinuđeni organizirati i braniti pa je tako započeo rat. Datum 17. studeni je odabran ciljano i bezobrazno uoči 18. studenog kako bi se umanjila hrvatska, vukovarska trauma i žrtva jer eto i druga je strana ima te kako bi se podijelila odgovornost za rat i žrtve.

Hrvatska Vlada zajedno s Vladom Republike Srbije sudjeluje u tom pokušaju krivotvorenja nedavne hrvatske povijesti bez da je tu istu partnersku Vladu s čijim predstavnikom rade ovu krivotvorinu priupitala što je s logorima u Republici Srbiji, što je s nestalima, što sa sravnjenim selima i gradovima te kako i kada će Republici Srbiji platiti za njihovu obnovu.

Implikacije ovoga čina su duboke i dalekosežne. One predstavljaju pokušaj krivotvorenja hrvatske povijesti i vraćanja na postavke od prije Domovinskog rata u svemu osim u himni, grbu i zastavi. Odvijaju se po istom obrascu po kojemu su nakon izborne pobjede početkom devedesetih komunistički kadrovi pretrčali u HDZ ukravši pobjedu pobjednicima, na jednak način danas poražene agresorske snage su pretrčale u šator pobjednika, svoju žrtvu pretvaraju u našu, a našu državu u svoju.

Radi prokazivanja sramotne i trule hrvatske politike treba podsjetiti da Vlada RH polaže vijenac u Dunav zajedno s Vladom RS koja je prošle godine otkrila u Novom Sadu spomen ploču generalu JNA Mladenu Bratiću poginulom u napadu na Vukovar i Republiku Hrvatsku”, navodi se.

OZNAKE: vukovar, SNV, ivan penava

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.