PENAVA “Prosvjeda će biti, ne očekujem reakciju HDZ-a”

HINA/ Goran ČORKALO/

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u četvrtak je, nakon sastanka braniteljskih udruga u Ministarstvu branitelja, izjavio kako će se prosvjed u Vukovaru održati.

“Prosvjeda će biti. Sastanak nije bio na temu razuvjeravanja, bio je na temu iznošenja stavova”, rekao je Penava novinarima i dodao kako su stavovi poprilično ujednačeni.

“Ministar Medved je iznosio svoj stav, sasvim je jasno da je ova tematika vrlo bitna, vrlo bolna, kao i činjenica da je u sve ovo vrijeme jako malo napravljeno po tom pitanju i da se s punim pravom svi mi osjećamo i razočarano u institucije i ostavljeno i izdano i naprosto dalje tako ne može i nije moglo. Jednako tako, ono što treba biti sasvim jasno, svi akteri koji su bili na sastanaku, nitko ne postavlja pitanje treba li prosvjed i jesu li ovakvi rezultati prihvatljivi, što ukratko znači da skup ostaje, skupina ljudi koja će komunicirati i isturiti ovu temu u fokus javnosti i potaknuti institucije ove države da konačno donese rezultat”, kazao je.

Naglasio je i kako ne očekuje reakciju HDZ-a zbog svog poteza. “Ja ne očekujem reakciju, a hoće li je biti na ovu temu, to je toliko minorno u odnosu na sve ostalo. Otpočetka sam jednoznačan u ovom prosvjedu, prosvjed je upućen protiv institucija. Nitko pametan ne može prozivati ministra koji je na dužnosti pola godine za odgovornost u proteklih 27 godina, ali da imam pravo u državi koja je demokratska, reći da 27 godina stvari nisu dobre, to je apel, alarm da se moramo trgnuti i donijeti rezultat”, poručio je Penava.

Komentiraj