PENAVA “Pozivam cjelokupnu javnost da dođe u Vukovar”

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u srijedu je pozvao sve građane da ove subote dođu u Vukovar na prosvjed.

“Prošlo je više od mjesec dana kako sam se obratio hrvatskoj javnosti i pozvao cjelokupnu javnost na prosvjed u povodu sramotne šutnje hrvatskih institucija po pitanju procesuiranja ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj koja traje duže od 27 godina. Nažalost, svjedoci smo da se u tih nešto više od mjesec dana odvijala i sramotna rasprava u medijskom prostoru koja svjedoči o nerazumijevanju tematike ratnih zločina i duboku nesvijest o razini traume koja pogađa veliki broj ljudi”, rekao je Penava u četvrtak na konferenciji za novinare.

Naglasio je kako se u posljednje vrijeme ‘naslušao svakakvih teorija i analiza’. “Nažalost, u tragovima je bilo pokušaja shvaćanja okolnosti u kojima ljudi žive dulje od 27 godina i ocjene društva u kojem živimo i u kojem najteži zločini nisu procesuirani i u kojem žrtve nisu dobile ni trun pravde i gdje se počinitelji tih najtežih zločina slobodno šetaju, dobivaju informacije da napuste državu kad je to potrebno ili zbog političkih dogovora bivaju amnestirani”, kazao je Penava i poručio da prosvjed neće biti odgođen.

“Pozivam cjelokupnu javnost da dođe u Vukovar, da se pridruži borbi za stvaranje pravednog društva jer, koliko god si to utvarali, ono to nije. Da u dostojanstvu pošaljemo snažnu poruku. Molim i da nam u fokusu čvrrsto ostane jedino Domovinskirat, sve žrtve koje su stradale u Domovinskom ratu i da svaki oblik strančarenja, samopromocije, ostavimo iza sebe i da u Vukovaru pošaljemo poruku zajedništva cijelog hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana”, zaključio je.

Komentiraj