fah

Penava: Pojavili se lažni sakupljači novca za obnovu Vodotornja

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u utorak je pozvao građane da ne nasjedaju na prijevare lažnih sakupljača donacija za obnovu Vodotornja koji su se, osim u Vukovaru, pojavili i u Bogdanovcima, Makarskoj i Slavonskom Brodu.

“Od prvoga dana projekt obnove vukovarskog Vodotornja provodimo maksimalno transparentno jer je prevažan da bi dozvolili da na njega padne i jedna trunka prljavštine. Nažalost, pojavila se skupina ljudi, koje bih nazvao ratnim profiterima, koji se lažno predstavljaju kao studenti ‘građevine’ i od građana prikupljaju donacije za obnovu Vodotornja”, rekao je Penava na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Naveo je da su takve osobe koje na prijevaru pokušavaju od ljudi uzeti novac na obnovu Vodotornja uočene u Vukovaru, Bogdanovcima, Makarskoj, Slavonskom Brodu i drugim sredinama.

“Išli su po kućama i građanima nudili jednu karticu za koju su tražili po 20 kuna. S jedne strane kartice je fotografija Vodotornja, a s druge kratak tekst: Ova je fotografija Vama na dar da nikada ne zaboravite VUKOVAR 18.11.1991“.

Jedna Vukovarka je zapisala broj registracijskih pločica koji je proslijedila gradskim vlastima, a o svemu je izvještena i policija.

Pozvao je građane da ne nasjedaju na takve pokušaje prijevare te svaki takav pokušaj prijave policiji.

Po njegovim riječima, do sada je za potrebe obnove vukovarskog Vodotornja prikupljeno oko 9,5 milijuna kuna.

Penava je izvijestio i da je u Grad došla konačna verzija izvedbenog projekta te da će u narednih 20-ak dana biti raspisan javni poziv potencijalnim izvođačima kada će se vidjeti i koja je konačna cijena projekta obnove Vodotornja.

Komentiraj