PENAVA ZA NACIONAL.HR ‘Čovjeku u Ferrariju ne znam ime, nismo bliski. Tko su ti visoki izvori u DP-u i što je njima u interesu?’

Autor:

05.06.2024., Zagreb - Ivan Penava na konferenciji za medije nakon 2. sjednice Predsjednistva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Nacional danas ekskluzivno donosi izjave visokog izvora iz Domovinskog pokreta koji tvrdi da je predsjednik stranke Ivan Penava lagao kad je rekao da ne poznaje Ivka Marića, osuđenog vlasnika restorana s kojim se Stephen Nikola Bartulica vozio u crvenom Ferrariju. Nacionalov izvor, naime, kaže kako je Penava često bio u Marićevom restoranu. Penava za nacional.hr danas tvrdi da mu ne zna ni ime.

Marić je, podsjetimo, osuđen za pokušaj ubojstva, a ima još kaznenih djela. U središtu pozornosti se našao nedavno u takozvanoj ‘aferi Ferrari’ kad je dovezao zastupnika Domovinskog pokreta Stephena Bartulicu u izborni stožer u skupom, crvenom Ferrariju. Ubrzo je predsjednik stranke Penava oštro osudio taj potez i tražio Bartulicu da se ispriča, a novinarima je zatim u srijedu rekao da on osobno ne poznaje tog Marića. Došao je kao gost u pratnji Bartulice, tako je javnosti rekao Penava.

Visoki Nacionalov izvor ga opovrgava.

“Ivan Penava najveći je lažljivac u hrvatskoj politici. Lagao je da ne poznaje Ivka Marića, čovjeka koji je dovezao Stjepu Bartulicu u crvenom Ferrariju. Pa kod Ivka Marića u restoranu bio je najmanje sto puta. Postoje svjedoci koji su ih vidjeli kako se srdačno pozdravljaju, grle i ljube na ulazu u restoran, s njima je u društvu bio i današnji ministar Josip Dabro. Riječ je o restoranu koji je nekad bio u vlasništvu Ante Prkačina, a Penava je tamo stalno dolazio, kao i drugi članovi Domovinskog pokreta. Cijelu tu priču o navodnom kriminalcu koji je u Ferrariju dovezao Bartulicu, kao i prije toga podatke o Bartuličinoj imovinskoj kartici zbog koje je ovaj doživio neviđeno cipelarenje, plasirao je upravo Penava. Znači, on ne poznaje Marića i Bujanca? Pa koliko može biti drzak kad tako nešto ide izjaviti? Koliko je puta samo gostovao u ‘Bujici'”, otkrio je za Nacional visoki izvor iz vrha Domovinskog pokreta.

Penava: To su sve spinovi ljudi koji se kriju iza ‘neimenovani izvori’

Ivan Penava dao je kratku izjavu za nacional.hr. Dobro raspoložen, ‘navalio’ je na to da mu se ne da razgovarati, kako kaže, s neimenovanim visokim izvorima iz stranke.

“Navodne visoke izvore iz vrha DP-a ne komentiram. Dakle, vrlo visoke izvore, a valjda su košarkaši u pitanju, ne želim komentirati. Sve to skupa je neozbiljno. Idemo izvući te neimenovane izvore na čistac, pa neka se pojave s imenom i prezimenom, pa ćemo razgovarati. Ovako su to spinovi kojima se ne mogu baviti”, rekao je Penava, ne propustivši spomenuti ni kako “novinari nemaju relevantne izvore”.

Potom je pomalo nevoljko komentirao koje ljude je poznavao, referirajući se na prozivke da jako dobro pozna Ivka Marića iz crvenog Ferrarija. Pozdravljao ga je kad bi ga vidio, to je sve, škrto opisuje Penava.

“Što znači to ‘poznavao neke ljude’? Ja sam oko toga izjavu dao još u izbornoj noći, kad sam rekao da te ljude nikad nisam zvao, niti komunicirao s njima, niti imam njihov telefonski broj…. Znači, kurtoazno sam ih pozdravio i tu večer, kao što sam ih nekad, negdje, u nekom restoranu kurtoazno pozdravio, ali apsolutno nemam bliske odnose s njima. Nisam mu znao ime. Imate moju izjavu potpisanu u izbornoj noći iza koje stojim”, kaže Penava za nacional.hr i dodaje:

“Hajdemo vidjeti koji je to izvor koji kaže suprotno, volio bih da javno znamo o kome je riječ, ovako pričamo o fantomu”.

Bliski suradnik također osuđen za pokušaj ubojstva – bez komentara

Ponovio je kako “tom čovjeku ne zna ime i prezime”.

“Kad se pozdravljao sa svima, pozdravio bi se i sa mnom, u par navrata. On je meni samo jedno lice u gomili. Nemam njegov broj, niti smo u kontaktu”, tvrdi Penava.

Predsjednik Domovinskog pokreta nije dalje želio davati detalje o tome kako često dolazi u spomenuti restoran kojeg je, kako piše Nacional, nekad vodio Ante Prkačin, samo je napomenuo kako je odbio neki prijedlog da se ondje dočekaju izborni rezultati.

Isti Nacionalov izvor rekao je da je bliski Penavin suradnik u Vukovaru čovjek koji je također osuđen za pokušaj ubojstva, a da mu gradonačelnik Penava daje komunalne poslove oko košnje trave. Penava na to nije odgovorio, ponovno se nasmijao rekavši da neće komentirati izjave neimenovanog izvora.

Penava: ‘Tko su ti visoki izvori iz DP-a i što je njima u interesu”

Miriše li ovo na ozbiljan raskol u redovima DP-a i što kaže na tezu o njegovoj stanovitoj zavisti prema Bartulici?, pitamo Penavu.

“Ajmo redom, tko sastavlja listu za parlamentarne izbore i EU izbore, tko je od početka stavio Bartulicu na listu? Po statutu, predsjednik stranke, dakle, ja sam to učinio. O čemu onda pričamo, pa tko mu je omogućio da ode tamo?! I ponavljam, prozivam, tko su onda ti visoki izvori i što je njima u interesu? To je pitanje! Ja sam svoje interese i rezultate ostvario. Mogao sam g. Bartulicu ne staviti na liste, o kakvoj zavisti onda govorimo. Dovoljno sam rekao, a što na sve kaže g. Bartulica, vidjet ćemo, da se ne igramo u maniri ‘rekla-kazala'”, poručio je Penava za nacional.hr.

DONOSIMO! ‘Penava je lagao da ne poznaje čovjeka koji je dovezao Bartulicu’

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.