Penava o incidentu u Borovu: “Nažalost, svemu tome tempo diktira koalicija Plenkovića i Pupovca”

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je incident u Borovu Selu, naglasivši kako se protivi bilo kakvim prijetnjama.

“Protiv sam bilo kakve prijetnje bilo kome, po bilo kojoj osnovi. Mislim da smo tu svi jedinstveni. Volio bih da jednako tako budemo jedinstveni i u kažnjavanju krivaca za stradavanje 12 redarstvenika, za koje nitko nije do danas odgovarao. A uredno svi ti koji su skočili na stražnje noge dolaze redovno svake godine, polože vijence, okrenu se i odu.

Planiram poduzeti ono što bude najbolje po to pitanju, to je pitanje koje opterećuje to društvo, čije nerješavanje potencira nove incidente, što smo vidjeli i jučer. Frapantno mi je da smo u subotu popodne imali smo reakciju gdje načelnik Općine Borovo osuđuje po njemu incidentu situaciju gdje je grupa ljudi nacrtala, možete misliti što, hrvatsku zastavu i službeni amblem specijalnih postrojbi MUP-a”, rekao je za N1 televiziju Penava.

“Apsolutno sam protiv pozivanja na ubojstvo bilo koga drugoga, po bilo kojoj osnovi. Apsolutno protiv svega što ima oznake, naznake prema hrvatskoj državi, hrvatskom narodu i što veliča velikosrpsku agresiju. Nažalost, rijetki su političari koji tu imaju jasan stav po tom pitanju, puno je više svutljivaca, koji su nešto mislili, pa predvidjeli, pa se nešto moglo dogoditi, pa se nije dogodilo… Nažalost, svemu tome tempo diktira koalicija Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca.

Podsjetimo, incident u Borovu se dogodio na dan kada se obilježava 30. obljetnica ubojstva dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije, ubijenih 2. svibnja 1991. godine u tome mjestu te kada građani pravoslavne vjere kojih je većina u Borovu, proslavljaju blagdan Uskrsa.

Komentiraj