Penava o drugom krugu: “Za pravog domoljuba ne bi trebalo biti nikakve dileme”

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u subotu je za N1 komentirao drugi krug predsjedničkih izbora.

Kaže kako nemaju potrebe analizirati što se dogodilo u Vukovaru u prvom krugu. “Činjenica je da je gospodin Škoro u Vukovaru uzeo tri i pol tisuće glasova, da je Kolinda Grabar-Kitarović uzela tri tisuće glasova. I činjenica je da su oba kanddiata vrlo sličnog svjetonazora. Isto smo tkivo, nas u Vukovaru veseli što imamo veliku većinu građana koji se svrstavaju u desni domoljubni blok”, rekao je.

Dodao je da kada kaže domoljubni, ne misli da ostali nisu domoljubni. “Ali koji prepoznaju i stalo im je do vrijednosti Domovinskog rata i kako će Hrvatska izgledati. Ne bih rekao da smo izgubili”, smatra.

Komentirao je i izjavu predsjednika Hrvatske domoljubne stranke Pavličeka koji je rekao da je Grabar-Kitarović u Slavoniji izgubila velik broj glasova jer je skrenula ulijevo. “Surađujem s gospodinom Pavličekom jako dugo i dobro. Ako je to rekao, možda je više mislio na stranku i stranački ambijent u kojem se HDZ trenutno nalazi”, kaže Penava i dodaje da se u Vukovaru svaki odmak od Domovinskog rata jako skupo plaća.

“Ja očekujem potporu ljudi koji su povjerenje poklonili Škori u prvom krugu, da će u velikom broju dati povjerenje Grabar-Kitarovic jer je to naprosto zdrava logika. Birači su jedinke za sebe i odlučit će kako oni misle da je najbolje. Za pravog domoljuba ne bi trebalo biti nikakve dileme”, poručio je.

Penava smatra da radikalna, ekstremna desnica u Hrvatskoj ne postoji. Upitan može li Milijan Brkić biti prevaga u drugom krugu, Penava kaže kako je svaki pojedinac bitan.

Nije htio komentirati hoće li biti protukandidat Andreju Plenkoviću na idućim unutarstranačkim izborima. “Pa sada su izbori 5. siječnja, to je ono na što smo fokusirani. Sve drugo bi bila taština, ego, skretanje pozornosti. Mislim d a moramo zadržati fokus na ovoj utakmici koja se igra 5. siječnja, nju pokušati dobiti i nakon toga ćemo ući u utakmice koje su pred nama. One će neminovno doći”, kazao je Penava.

Komentiraj