Penava: “Nemoj se čuditi, premijeru, tvoja je odgovornost najveća”

Premijer Andrej Plenković sada se čudi teškom incidentu na Markovu trgu. Nemoj se čuditi, premijeru, tvoja je odgovornost najveća, poručio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u razgovoru za N1 komentirajući jučerašnje Plenkovićeve kritike Penavi zbog njegovih komentara o napadu na policajca pred zgradom Vlade.

Plenković o napadu na Markovu trgu: “On nije ovdje naišao usput…Imamo ozbiljan problem radikalizacije”

Penava tvrdi da je “zabrinjavajuće što premijer vidi krivce u svima drugima, samo ne u sebi i svom načinu vođenja politike i države”.

“Još jednom izražavam žaljenje zbog teškog incidenta, ali ne mogu se složiti s načinom kako se premijer pokušao obračunati i upirati prstom u sve i svakoga, a ne u sebe i svoje, pogotovo nakon što je jahao na valu ‘sigurne Hrvatske’, uvjeren da je on najljepše i najsavršenij što se Hrvatskoj dogodilo”, kazao je Penava. “I jučer sam sebe pobije. Neka se zapita zašto se ovo događa”.

Penava ponavlja da je napad uzrokovan nezadovoljstvom u društvu zbog korupcijskih afera. “Imate vjetroelektrane, direktor Janafa u gepecima vozi milijune, novce čuva suprug zamjenice tužitelja, koji je kum premijerovog savjetnika Kapulice…” “To je velika odgovornost Plenkovića, i žao mi je što to ne vidi. Javnost mora biti načistu: Kovačević je Plenkovićev čovjek, dvaput ga je imenovao”, kazao je.

“Plenković je na sve načine lomio prosvjed koji sam pokrenuo u Vukovaru. I sada se gospodin čudi. Nemoj se čuditi, premijeru, tvoja odgovornost je najveća: ne traži odgovornost među ljudima koji nisu bili u poziciji okrenuti stvari”, rekao je Penava.

Komentiraj