Davor Javorovic/PIXSELL

Penava najavio novi prosvjed za sljedeću godinu

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u srijedu je pozvao građane iz cijele Hrvatske da se priključe prosvjedu protiv šutnje državnih institucija kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina, koji će se u Vukovaru održati u subotu, 13. listopada.

“Na prosvjedu će biti iznesena svjedočenja stradalnika Domovinskog rata i konkretne brojke kada je riječ o do sada učinjenom u rasvjetljavanju ratnih zločina. Okupljenima ću se obratiti i ja kao gradonačelnik Vukovara. Ovo će biti i vid kontinuiranog pritiska na institucije kako bi se započelo s konkretnim rješavanjem ovog problema. Na prosvjedu ću zakazati datum, vrijeme i mjesto idućeg takvog prosvjeda koji će biti održan sljedeće godine”, rekao je Penava u četvrtak za Večernji list.

Navodi kako im je cilj konačno rješavanje ovog problema – slučaj po sločaj, ime po ime. “Samo nas to može zadovoljiti. Neke su stvari iznad politike i ovo je crta ispod koje Vukovar i šira hrvatska populacija, kao i dijaspora, neće dozvoliti da se ide. To će biti tu bez obzira na to koja politička opcija bila na vlasti u Hrvatskoj. Žene, djeca, starci, ranjenici, civili, branitelji i drugi pobijeni su bez suđenja i za to netko mora odgovarati. Smatram to veoma važnim jer u suprotnom to nije društvo u kojem ja želim živjeti”, kazao je Penava.

Komentiraj