Penava izjavio da su se vrh HDZ-a i SDSS-a dogovorili. Pupovac: “To je čista laž”

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u četvrtak je za N1 izjavio da vjeruje da će biti manipulacija s podacima te da postoji dogovor između HDZ-a i SDSS-a.

“Problem je netočna brojka, manipulacija koja je uzrokovana političkim razlozima, pritiskom SDSS-a i koalicijom s SDP-om 2011. godine, danas s HDZ-om. To smo svjedočili mnogo puta i kroz dogovore kad je utvrđeno da će manjinci popisivati manjine, jedan pojam koji vjerujem da nijedna metodologija popisa stanovništva u svijetu ne poznaje – da radimo razliku u popisivačima”, izjavio je Penava.

Penava optužio SDSS da želi manipulirati popisom stanovništva

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac poručio je da Penava – laže. “To što govori Penava je čista laž, kao što je laž kad Penava kaež da smo mi tražili, ja naprijer, da pripadnici manjina popisuju manjine. To je laž, laž svojstvena toj vrsti političara koji obmanjuju narod”, rekao je.

Pupovac je dodao da ne postoji nikakav dogovor između HDZ-a i SDSS-a, između koalicijskih partnera u Vladi osim toga da popis prođe u skladu sa zakonom, u toleranciji, slobodi iznjašnjavanja svakog građanina i da dobijemo što je moguće objektivnije podatke.

Navodi da Penava kao vukovarski gradonačelnik već deset godina proizvodi nestabilnost. “Koristi pitanje ćirilice i pitanje prisustva Srba za produbljivanje međuetničkih odnosa u Vukovaru u najlošijem smislu te riječi do toga da je jučer pretučen jedan mladić od grupe nepoznatnih navodno, a poznatih”, rekao je.

Pupovaca je demantirao i Penavinu izjavui da popisivači koji su pripadnici manjina popisuju samo pripadnike manjina, a dodao je i da je vukovarski gradonačelnik predsjednik popisnog povjerenstva za Vukovar i područje oko Vukovara. “On je kao gradonačelnik u situaciji da prati i nadzire kako se stvar odvija, a istovremeno nastupa kao predsjednik građanske inicijative koja je zabrinuta kako će se to popisivati”, rekao je nazvavši Penavu ‘olitičkim opsjenarom koji od popisa pravi bauk’.

Komentiraj