PENAVA: “Glas za Miroslava Škoru je glas za Miroslava Škoru”

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u ponedjeljak je nakon 10. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koementirao sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjedničke izbore.

Premijer je izjavio da su razgovarali, između ostalog, i o neprocesuiranju ratnih zločina. “U fokusu su bili projekti, što je Vlada napravila i kako je to napravila, odnosno što se može poboljšati. To je bio fokus sastanka. Te teme dotaknuli smo se vrlo kratko, ali ne na razini koja bi sad bila zanimljiva. Tu je dosta toga ranije rečeno i mislim da je svima jasno da je ogroman posao pred nama”, rekao je Penava.

Dodao je kako svaki sastanak ima svoju temu. “Današnja tema bio je Vladin Savjet za Slavoniju, Srijem i Baranju. Kad je tema ratnih zločina, onda ta tema dominira. Doći će to na red, ne morate se sekirati”, rekao je novinarima.

“Upitan kako gleda na poruke Miroslava Škore da je Andrej Plenković izdao HDZ i ideju Franje Tuđmana, kazao je: “Svima su puna usta Franje Tuđmana. Govorimo o povijesnoj osobi čiji su lik i djelo monumentalni i naprosto mi je teško bilo koga tko stavlja u usta prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana – shvatiti bilo kako osim nekoga s nedostatkom vizije i ideje. Danas imamo druge izazove. U kontekstu spominjanja Franje Tuđmana, naravno da uvijek treba poštovati njegovo djelo, a ono se zove hrvatsku državu, i nikada ga nećemo nadmašiti. Ali danas živimo neke druge probleme, drugi ciljevi bi trebali biti pred nama. Ne mogu shvatiti to nadmetanje tko je veći pobornik ideja Franje Tuđmana. To je izostanak vizije vlastitog postupanja i razvoja Hrvatske”, poručio je.

Komentirajući izjavu Andreja Plenkovića, da je glas za Miroslava Škoru glas za Zorana Milanovića, Penava je rekao: “Glas za Miroslava Škoru je glas za Miroslava Škoru”, te dodao da svatko ima pravo na svoje mišljenje.

Komentiraj