PENAVA ‘Dugoročno rješenje za Borovo nalaženje strateškog partnera’

Goran Jakus/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak je pozdravio odluku Vlade kojom se Borovu omogućava podizanje kredita od 46 milijuna kuna kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), uz dionice Končara i HT-a kao osiguranje kredita, ocijenivši kako je ipak riječ o vatrogasnoj mjeri dok je dugoročno rješenje za Borovo nalaženje strateškog partnera.

“Pozdravljam i zahvaljujem Vladi na donijetoj odluci koja će koliko-toliko Borovu omogućiti normalno poslovanje i isplatu radnicima idućih nekoliko plaća. Riječ je o vatrogasnoj mjeri, a jedino pravo rješenje je pronalazak strateškog partnera za dugoročni opstanak Borva”, ocijenio je Penava na konferenciji za novinare.

Potvrdio je kako je odluka Vlade kojom se mogućava da Borovo podigne novi kredit, rezultat intezivnih kontakata s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem s kojim je, kako je istaknuo, pokušao pronaći najbolje rješenje za trenutačni izlazak Borov iz poslovnih teškoća.

Vukovarski gradonačelnik Penava izrazio je i zadovoljstvo nedavnim imenovanjem novog Nadzornog odbora u Borovu u koji su, rekao je, imenovani Vukovarci koji razumiju problemetiku Borova.

Na konferenciji za novinare trebali su biti i predstavnici sindikata u Borovu, ali se nisu došli jer, pojasnio je Penava, nisu mogli napustiti radna mjesta.

Komentiraj