PENAVA: “Ako za neke stvari ne pronađemo suglasje unutar HDZ-a, nemam tamo što tražiti”

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u srijedu je za N1 komentirao unutarstranačke izbore u HDZ-u, zašto se kandidirao za mjesto zamjenika predsjednika, te što misli o novoj aferi s APN stanovima.

Penava je objasnio zašto se kandidairao za zamjenika predsjednika HDZ-a, te zašto na mjestu predsjednika želi Miru Kovača, a kao potpredsjednika Davora Ivu Stiera. “Imamo program i kada govorimo o razlozima zašto trojac, riječ je o istaknutim članovima HDZ-a koji imaju teme koje su komunicirali i iz kojih se lagano moglo razabrati tko se za što zalaže. Naravno da je sada samo stvar usuglašavanja zajedničkog programa kojim ćemo se predstaviti svim članovima”, rekao je Penava.

Dodao je da nije tajio da razgovara sa svima, od Plenkovića do Karamrka. “Na kraju sam se usuglasio sa Stierom i Kovačem. Ostao sam dosljedan sebi, još od tematike neprocesuiranja ratnih zločina uvijek sam isticao da svoje ime i prezime ne guram u prvi plan. Bio bih puno zadovoljniji bio da ostanem na mjestu gradonačelnika Vukovara, a da moje svjetonazore provodi stranka, odnosno drugi pojedinci. Nemam volje ni ambicije svoj život nastaviti u Zagrebu”, poručio je.

Penava ne smatra da će unutarstranački izbori dovesti do razilaženja ili osipanja članstva. “Prirodno je da će doći do povišavanja temperature, no nipošto do strateških poremećaja koji će rascjepati stranku”, kaže Penava i dodaje da ukoliko za neke stvari ne pronađu suglasje unutar HDZ-a, onda više tamo nemaju što tražiti. “Ako stranka nema načina kako osuditi nekoga tko je sravnio Vukovar sa zemljom, nemam što tu tražiti, ako ne nađe načina kako oživjeti hrvatsko selo, sutra sam vani”, naglasio je Penava.

Komnetirao je slučaj Krešimira Žunića, HDZ-ovog direktora zadarskog APN-a koji je od APN-a kupio stan. “Nisam upoznat, ne znam ime i prezime, ni detalje, ali svakoga tko se ogriješio o zakon i iskoristio dužnosničku funkciju treba osuditi i procesuirati, presuditi sukladno zakonu. Tu je linija koju treba povući. Naravno, na višem je konceptu razmišljanja i postaviti pitanje odakle sve te afere i je li to baš tako ili treba pustiti da se sve dokaže”, zaključio je Penava.

Komentiraj